You are here
Home > Διοργανώσεις > Νεανικά > Ατομικά > ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ 2018: ΔΥΟ ΠΡΩΤΙΕΣ, ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ 2018: ΔΥΟ ΠΡΩΤΙΕΣ, ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣΤο Σάββατο και την Κυριακή 24 & 25 Φλεβάρη 2018 διεξήχθη στο Ηράκλειο η Τελική φάση των Νεανικών Ατομικών Πρωταθλημάτων Κρήτης από 8 έως 16 ετών. Οι αγώνες έγιναν στο ξενοδοχείο Vanisko, έναν χώρο γνώριμο στον σκακιστικό κόσμο της Κρήτης, καθώς συχνά φιλοξενεί παρόμοιες διοργανώσεις. Πήραν μέρος 6 αθλητές/τριες σε κάθε κατηγορία, προκριμένοι/ες από τα αντίστοιχα προκριματικά κάθε νομού (από 2 για Ηράκλειο και Χανιά και από 1 για Ρέθυμνο και Λασίθι). Οι δύο πρώτοι σε κάθε κατηγορία των αγοριών (10 συνολικά) και η πρώτη σε κάθε κατηγορία των κοριτσιών  (5 συνολικά) πήραν τις προκρίσεις για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον Ιούλιο στο Ρίο της Αχαΐας.  Από τη λέσχη του Κύδωνα πήραν μέρος τρία κορίτσια.

Η μικρή ταλαντούχος Ευγενία Πλατσάκη στην κατηγορία των <8 ετών αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Κρήτης με τρόπο πειστικό και με το απόλυτο σκορ 5 στα 5! Τυπικώς βέβαια δεν εμφανίζεται ως σκακίστρια του Κύδωνα καθώς  δεν έχει προλάβει να εκδώσει δελτίο στο σωματείο μας. Ωστόσο προπονείται στη λέσχη μας με τον κ. Δημήτρη Μπαλόκα και από ό,τι φαίνεται έχει μέλλον.

Ευγενία Πλατσάκη

Στην κατηγορία των κοριτσιών <14 ετών είχαμε διπλή εκπροσώπηση:  Η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου (ΚΥΔΩΝ/Ανώγεια) αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Κρήτης. Μετά από 3 χρόνια όπου έχανε την πρόκριση σε ισοβαθμίες στην πρώτη θέση, έφτασε μόνη και καθαρά στο κύπελλο. Το Σάββατο έπαιξε την πιο ενδιαφέρουσα παρτίδα με την ανεβασμένη τελευταία Ειρήνη Εργαζάκη του ΟΦΗ. Μετά από μια παρτίδα με διακυμάνσεις  η Ασημένια έφτασε σε ένα πανέμορφο ματ. Μάλιστα η απρόσμενη ήττα της Στέλας Φοινικιανάκη (Ατσαλένιο) από την Άννα Αλεξαντωνάκη (ΣΚΟΡ) της εξασφάλισε νωρίς την πρώτη θέση. Σε μια σπάνια μάλιστα σύμπτωση, ήδη από το Σάββατο είχαμε την τελική κατάταξη ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της Κυριακής. Να σημειώσουμε ότι η Ασημένια ένα παιδί του Κύδωνα, φέτος ενισχύει με υποσχετική την φίλη ομάδα των Ανωγείων.

Ασημένια Χατζηπαναγιώτου

Η έτερη εκπροσώπηση στην ίδια κατηγορία >14 ετών ήταν από την Αθηνά Βακάλη του ΟΦΣΧ. Η Αθηνά πιστοποίησε την άνοδό της κερδίζοντας για πρώτη φορά την πρόκρισή της στα τελικά της Κρήτης. Εκεί βρέθηκε αρκετές φορές στη βρύση, αλλά τελικά αδίκησε τον εαυτό της και δεν έφτασε σε αποτελέσματα.

Αθηνά Βακάλη

Τα τρία κορίτσια συνόδευσε για υποστήριξη και αναλύσεις ο προπονητής του Κύδωνα κ. Δημήτρης Μπαλόκας.

Δημήτρης Μπαλόκας

Ο Κύδωνας θα είχε και την παρουσία της Φιλίππας Αγγελάκη στην κατηγορία >16  ετών. Όμως ένας απρόβλεπτος βαρύς τραυματισμός στο Χάντμπολ (πολυτάλαντη η Φιλίππα) την ανάγκασε να αποσυρθεί. Της ευχόμαστε σιδερένια.

Όμως την φανέλα του Κύδωνα εκπροσώπησε και ένα παιδί από την σπουδαία λέσχη του ΟΦΗ. Ο Χρήστος Γούναρης Μπροκαλάκης αγωνίστηκε με επιτυχία στην πιο απαιτητική κατηγορία των αγοριών <16 ετών όπου παίχτηκε υψηλού επιπέδου σκάκι. Ο Χρήστος παραχωρήθηκε με υποσχετική από τον ΟΦΗ για να ενισχύσει την φετινή προσπάθεια του ΚΥΔΩΝΑ στον ΠΟΑ Κρήτης και ελπίζουμε και στην Α΄ εθνική. Με την ευκαιρία τον καλωσορίζουμε στο σωματείο μας και του ευχόμαστε καλές παρτίδες.

Χρήστος Μπροκαλάκης

Φυσικά δεν αγωνίστηκαν μόνο παιδιά της λέσχης του Κύδωνα. Σε όλες τις κατηγορίες έδωσαν μάχες παιδιά από όλη την «σκακιστομάνα» Κρήτη στα ιδιαίτερα απαιτητικά προκριματικά. Φυσικά εξαιρέθηκαν των προκριματικών οι περσινοί πρωταθλητές που προκρίνονται απευθείας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ας δούμε με συντομία πρωταθλητές και προκριθέντες.

Αγόρια <8 ετών

Ο Χαράλαμπος Φαρσάρης (ΟΑΑΗ) αναδείχθηκε πρωταθλητής και ο Ραφαέλ Σαράφης (ΣΑΧ) δεύτερος. Οι δύο παραπάνω πήραν άνετα και άξια την πρόκριση. Στο βάθρο και ο Δημήτρης Χωραφάς (Λατώ).

Τα τελικά αποτελέσματα στο αγόρια <8 ετών

 Κορίτσια <8 ετών

Όπως προαναφέραμε η Ευγενία Πλατσάκη (Κύδων) δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και ήδη από το Σάββατο ήταν πρωταθλήτρια. Δεύτερη η Έλενα Ψαριανού (ΣΑΧ) και τρίτη η Αναστασία Αναστασάκη (ΟΑΑΗ). Σε ισοβαθμία στο χάλκινο μετάλλιο η Μελίνα Φαρσάρη (ΣΚΟΡ) και η Μιχαέλα Βιανιτάκη (ΟΦΗ).

Αναλυτικά στον ιστοτόπο κορίτσια <8 ετών

Αγόρια <10 ετών

Όπως και στα προκριματικά Χανίων ο Γιώργος Αντωνιουδάκης (ΣΑΧ) πήρε την πρώτη θέση, ενώ τον ακολούθησε ο Αναστάσιος Βιολάκης (Κάισσα). Στην τρίτη θέση ο Δημήτρης Σακλαμπανάκης (ΟΦΗ).

Αποτελέσματα στο αγόρια <10 ετών

 Κορίτσια <10 ετών

Η Ασημένια Τσαπάκη (ΟΑΑΗ) πρωταθλήτρια με το απόλυτο 4/4.  Η Γεωργία Σκαράκη (ΟΤΕ) και η Καλλιόπη Ορφανάκη (Λατώ) συμπλήρωσαν το βάθρο.

Λεπτομέρειες στο κορίτσια <10 ετών

Αγόρια <12 ετών

Ο Φιλιππος Παρασκάκης (ΣΑΧ) άξιος πρωταθλητής με τον Νικόλα Καζάκο (ΟΦΗ) μισό βαθμό πίσω να παίρνει την δεύτερη πρόκριση. Στην τρίτη θέση ο Αθανάσιος Μαυρίδης (ΟΑΧ).

Τα αποτελέσματα στο αγόρια <12 ετών

Κορίτσια <12 ετών

Η Εριέττα Καλιοντζάκη (ΟΑΧ) με 4/β δεν άφησε περιθώρια. Δεύτερη η Μελίνα Καρούζου (ΟΦΗ) και τρίτη η Εύα Γουμενάκη του ΣΚΟΡ.

Αναλυτικά στο κορίτσια <12 ετών

Αγόρια <14 ετών

Ο Βαγγέλης Πατρελάκης  (ΣΑΧ) με 5 στα 5 επιβεβαίωσε τα πιο εύκολα προγνωστικά και αναδείχθηκε άξια πρωταθλητής. Ο Νίκος Γαλανάκης (ΣΑΧ) πήρε την πρόκριση και την δεύτερη θέση ενώ τρίτος ακολούθησε ο Στράτος Κουτσάφτης (ΟΑΑΗ).

Αποτελέσματα στο αγόρια <14 ετών

Κορίτσια <14 ετών  

Την Ασημένια Χατζηπαναγιώτου (Κύδων/Ανώγεια) που με 3,5/4 ήταν πρώτη, ακολούθησαν η Ειρήνη Εργαζάκη (ΟΦΗ) και η θετική έκπληξη Άννα Αλεξαντωνάκη (ΣΚΟΡ). Τέταρτη η Στέλα Φοινικιανάκη (Ατσαλένιος) και πέμπτη η Αθηνά Βακάλη (ΟΦΣΧ).

Αποτελέσματα στο κορίτσια <14 ετών

Αγόρια <16 ετών

Ο Νίκος Γεωργακόπουλος (ΣΑΧ) πρωταθλητής Κρήτης. Στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν ο Ηλίας Αγγελάκης (ΟΦΗ) με τον Μιχάλη Πελαντάκη (ΣΚΟΡ). Τέταρτος ο Χρήστος Μπροκαλάκης (ΟΦΗ/Κύδων)

Αναλυτικά: αγόρια <16 ετών

Κορίτσια <16 ετών

Το συνηθισμένο σασπένς: Η Ασπασία Δαγκωνάκη (ΟΑΑΗ) πρωταθλήτρια στα μπαράζ με ισόβαθμη την Χρυσή Κουκουράκη (ΣΚΟΡ). Εδώ χρειαζόμασταν δύο κύπελλα. Η Άντρια Φαντρίδη (ΟΑΧ 2000) στο χάλκινο μετάλλιο.

Αναλυτικά: κορίτσια <16 ετών

Καλή συνέχεια στα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

 

Top