You are here
Home > Βενιζέλεια > 70ος Βενιζέλειος δρόμος – Δρόμος της πόλης «ΙΚΑΡΟΣ 2018»

70ος Βενιζέλειος δρόμος – Δρόμος της πόλης «ΙΚΑΡΟΣ 2018» 

Αγώνες αφιερωμένοι στη μνήμη του εθνάρχη Ελευθερίου Κ. Βενιζέλου

 

Διοργάνωση:    Αθλητικός Όμιλος Χανίων «Ο ΚΥΔΩΝ» – ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ – Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελ. Κ. Βενιζέλος» – ΕΑΚ Χανίων

Συνδιοργάνωση: Τροχαίας Χανίων – Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ., Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χανίων.

 

Δηλώστε συμμετοχή εδώ: 70ος Βενιζέλειος δρόμος

 

ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 27 Μαΐου 2018

ΕΚΚΙΝΗΣΗ:  Εθνικό Στάδιο Χανίων

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:

 • 09.30  70ος Βενιζέλειος Δρόμος
 • 11:00  Δρόμος της πόλης «ΙΚΑΡΟΣ 2018»

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Εθνικό Στάδιο Χανίων

 • ΔΙΑΔΡΟΜΗ 70ου ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ: Εθνικό Στάδιο Χανίων – Ελ. Βενιζέλου – Χαλέπας – Ακρωτηρίου – Τάφοι Βενιζέλων – Ακρωτηρίου – Χαλέπας – Ελ. Βενιζέλου – Εθνικό Στάδιο Χανίων (10.000 μ.). ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Στο μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν 3 σταθμοί εφοδιασμού με νερό: στον Κατσαμπά, στο μνημείο του σμηναγού Κ. Ηλιάκη και στους Τάφους των Βενιζέλων.
 • ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΡΟΜΟΣ της ΠΟΛΗΣ «ΙΚΑΡΟΣ 2018»: Εθνικό Στάδιο Χανίων – Ελ. Βενιζέλου – Μνημείο πεσόντων ΙΚΑΡΩΝ (βίλα Κούνδουρου) – Ελ. Βενιζέλου – Εθνικό Στάδιο Χανίων (2.300μ.).

Στον τερματισμό κάθε αγώνα θα υπάρχουν νερά και χυμοί για όλους τους συμμετέχοντες.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Το παράβολο συμμετοχής σε όποια από τις 2 διαδρομές  είναι 5€.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

 

ΠΑΡΟΧΕΣ:

 • Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πήλινο συλλεκτικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής των αγώνων.
 • Οι 300 πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή στην κλασσική διαδρομή των 10.000 μ. θα εφοδιαστούν από τους διοργανωτές με ηλεκτρονικό τσιπ για την καταμέτρηση του χρόνου τους.
 • Τροφοδοσία με νερά κατά την διαδρομή.
 • Αθλοθετήσεις με κύπελλα και μετάλλια για τους τρείς πρώτους κάθε κατηγορίας.
 • Υγειονομική κάλυψη αγώνα

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής και για τις δύο διαδρομές, γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 15.00 της Παρασκευής 25/5/2018, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.kydonchania.gr,  καθώς και στην ιστοσελίδα www.runningcrete.gr.  Μετά το πέρας αυτής της προθεσμίας δηλώσεις θα μπορούν να γίνουν με φυσική παρουσία το Σαββάτο 26/5 στα γραφεία του Α.Ο. ΚΥΔΩΝ από τις 12.00 – 18.00, χωρίς όμως υποχρέωση της διοργάνωσης να προμηθεύσει ηλεκτρονικό τσιπ χρονομέτρησης για τα 10.000μ. ΜΟΝΟ για την διαδρομή των 2.300 μ. μπορούν να γίνονται δεκτές συμμετοχές και την Κυριακή 27/5 έως τις 9:30 το πρωί στην Γραμματεία των αγώνων.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ:

Για την ομαδική συμμετοχή σχολείου πρέπει ένας αρμόδιος εκπαιδευτικός της σχολικής μονάδας να καταθέσει μέχρι την Παρασκευή 25/5 στο email του Συλλόγου aokydon@otenet.gr μια λίστα με τα ονόματα και την τάξη που πηγαίνει ο κάθε μαθητής – μαθήτρια συμμετέχων. Οι ομαδικές σχολικές συμμετοχές θα παραλάβουν τιμητικό δίπλωμα προς την σχολική μονάδα, η οποία θα εντάσσεται αυτόματα στο δίκτυο σχολειών της διοργάνωσης «Τρέχω για τον ΒΕΝΙΖΕΛΟ». ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συμμετοχή κάθε παιδιού γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του γονέα ή κηδεμόνα του και με μια υπεύθυνη δήλωση που θα δοθεί στο σχολείο και θα παραμείνει εκεί έως το πέρας της διοργάνωσης. Στην δήλωση να αναγράφεται ότι επιτρέπεται στο παιδί η συμμετοχή στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Η παραλαβή όλων των συμμετοχών θα γίνει το Σάββατο 26 Μαΐου στα γραφεία του Α.Ο. Κύδων στο Εθνικό Στάδιο από γραφεία του Α.Ο. ΚΥΔΩΝ από τις 12.00 – 18.00 όπου θα καταβάλλεται και το ποσό των 5€ για την παραλαβή του αριθμού. ΜΟΝΟ οι συμμετέχοντες εκτός Νομού Χανίων θα παραλάβουν την συμμετοχή τους από τα γραφεία του Α.Ο. Κύδων, την ημέρα του αγώνα, στο Εθνικό Στάδιο Χανίων από τις 8.00-8.30.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Οι  αθλητές και αθλήτριες πρέπει να έχουν εξεταστεί  πριν από τους αγώνες από ιατρό, με δική τους ευθύνη και πρωτοβουλία, για να διαπιστωθεί εάν μπορούν να αγωνισθούν χωρίς κίνδυνο της υγείας τους.

Οι δρομείς και οι γονείς των παιδιών, εάν πρόκειται για ανήλικο, μαζί με τη δήλωση συμμετοχής θα υπογράφουν και υπεύθυνη δήλωση, ότι οι συμμετέχοντες έχουν εξεταστεί ιατρικώς και αναλαμβάνουν επίσης την ευθύνη για ό,τι συμβεί στον δρομέα, τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και μετά το τέλος του αγώνα και έχει σχέση με θέματα υγείας.

Σε κάθε περίπτωση όμως, για τα θέματα υγείας αυτών των αθλητών – τριών, αλλά και για ότι συμβεί και οφείλεται σε έλλειψη ιατρικού ελέγχου, είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι οι αθλητές, αλλά και ο νόμιμος εκπρόσωπος τους (για τους ανηλίκους) και σε καμιά περίπτωση οι οργανωτές.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα  με τους κανονισμούς στίβου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

 • 70ου ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ: Στους 3 πρώτους νικητές και νικήτριες καθώς επίσης και στους τρεις πρώτους άνδρες και γυναίκες των ηλικιακών κατηγοριών -30, -40, -50, -60, και >60 θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλια και διπλώματα. Σε όλους τους αγωνιζόμενους θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και αναμνηστικό πήλινο μετάλλιο συμμετοχής.
 • Αγώνας ΔΡΟΜΟΣ της ΠΟΛΗΣ «ΙΚΑΡΟΣ 2018»: Στους 3 πρώτους νικητές και νικήτριες κύπελλο, μετάλλια και διπλώματα. Σε όλους τους αγωνιζόμενους θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και αναμνηστικό πήλινο μετάλλιο συμμετοχής.

 

Top