You are here
Home > Διοργανώσεις > Ατομικό Σχολικό Δυτικής Κρήτης 2017

Ατομικό Σχολικό Δυτικής Κρήτης 2017Άλλη μια οργανωτική  επιτυχία! Το Σαββατοκύριακο 18-19 Φλεβάρη 2017 έγινε το 10Ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Δυτικής Κρήτης 2017. Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στον ωραίο χώρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης που αποδείχθηκε ευρύχωρος τόσο για το σκάκι, όσο και για τους συνοδούς που απόλαυσαν ένα ωραίο διήμερο με σύμμαχο τον μάλλον ανοιξιάτικο καιρό. Ήταν μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Πλατανιά που έκαναν την αθλοθέτηση και προσέφεραν υλική και οργανωτική βοήθεια.

Το αμιγώς σκακιστικό βάρος της διοργάνωσης η ΕΣΣΚ το ανέθεσε στον Κύδωνα και τον ΟΑΧ. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ήταν ένα τουρνουά που, αν και δύσκολο από τη φύση του, πήγε πολύ καλά από κάθε άποψη! Πήραν μέρος περίπου 300 παιδιά από τα Χανιά και το Ρέθυμνο, από προνήπια έως την Γ΄ Λυκείου, από μικρούς σκακιστές που μόλις κουνάνε τα πρώτα τους κομμάτια έως «μπαρουτοκαπνισμένους» εφήβους.

Τα σωματεία του Κύδωνα και του ΟΑΧ είχαν φροντίσει να υπάρχουν πολλοί εθελοντές για να διαιτητεύσουν, να στηρίξουν γραμματειακά, να κουβαλήσουν, να επιβλέψουν, να λύσουν κάθε πρόβλημα.

Οι εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού ήταν εκεί για να προλάβουν οτιδήποτε που είχε να κάνει με την ασφάλεια των παιδιών και ευτυχώς τίποτε δεν σκίασε την διοργάνωση.

Θα ήταν παράλειψη να μην σημειώσουμε την προθυμία των ανθρώπων της φιλόξενης Ορθοδόξου Ακαδημίας οι οποίοι παρείχαν ό,τι ζητήθηκε και ό,τι χρειάστηκε. Μεταφέροντας τις ευχαριστίες των διοργανωτών ο έφορος σκάκι του Κύδωνα Ιάκωβος Καζάκος τίμησε με πλακέτα τον Γεν. Διευθυντή της ΟΑΚ , κο Κωνσταντίνο Ζορμπά.

Υπήρχαν ήδη λοιπόν όλες οι προϋποθέσεις για να παιχτεί σχολικό σκάκι. Και επειδή το σκάκι και τα παιδιά προηγούνται ας δούμε τι έγινε στις σκακιέρες κατά τάξη. Να σημειώσουμε ότι τα 9 πρώτα αγόρια και τα 3 πρώτα κορίτσια από κάθε τάξη προκρίνονται για το 14ο Παγκρήτιο Ατομικό Σχολικό που γίνει στο Ρέθυμνο στις 18-19 Μάρτη.

ΝΗΠΙΑ

νήπια
Η βουλευτής Χανίων κα Βάλια Βαγιωνάκη με τους νικητές των νηπίων

Πρώτη γεύση από αγώνες σε μια κατηγορία όπου το μόνο ζητούμενο είναι η αγάπη για το παιχνίδι. Στα αγόρια πρώτευσαν οι Σπυριδάκης Γιώργος (7β), Χατζηδάκης Λάμπρος (5β) και Μαυροματάκης Στέφανος (4,5β). Στα κορίτσια η περσινή νικήτρια Ψαριανού Έλενα (6β) επιβεβαίωσε την ικανότητά της και την ακολούθησαν η Χρυσού Ιωάννα (5β) και η Φαρσάρη Μελίνα (4β).

Από τον Κύδωνα ο Θεοχάρης Θεοδώρου και ο Δημήτρης Βιτεντζάκης έκαναν 4 βαθμούς και μπήκαν στη δωδεκάδα. Ακολούθησαν η Ζωή Καζάκου (3β),  ο Γιάννος Γιαννατσούλας (3) και ο Αντώνης Μπουλιτσάκης (2,5β) που για πρώτη φορά και δεν τα πήγαν καθόλου άσχημα.

Βαθμολογία νηπίων

Α΄  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

α' δημοτικού
Ο Περιφερειακός σύμβουλος κος Κυριάκος Κώτσογλου με τους νικητές της Α΄ τάξης

Στα πρωτάκια ο Κωνστανταράκης Στάθης (7β) ήταν …σίφουνας και τον ακολούθησαν ο Σαράφης Ραφαήλ (6β) και ο Σκαράκης Σταύρος (5,5β). Ο Νίκος Λουκάκης του Κύδωνα ήταν άτυχος γιατί εξαιτίας μια γραμματειακής αβλεψίας δεν έπαιξε στον α΄ γύρο. Έστω και με 6 παιχνίδια όμως έκανε 4,5 βαθμούς και προκρίθηκε για το Παγκρήτιο του Ρεθύμνου, όπου θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει πάλι.

Στα κορίτσια αναμφισβήτητα καλύτερη η Πλατσάκη Ευγενία (5,5β) και την ακολούθησαν η Σγουρού Τέρψη (5β) και η Αγγελάκη Δήμητρα (5β). Οι δικές μας Τσιβουράκη Μαρία (3,5β), Έλλη Βακάλη (3β), η Μαριάννα Δοϊτσίδου (3β) και η Νεφέλη Αναγνωστάκη (2,5β) έκαναν ένα καλό τουρνουά και τα καλύτερα έρχονται μπροστά τους. Ο Γιάννης Γιαννουλάκης, ο Γιώργος Σχετάκης και ο Μιχάλης Ντουμπακαράκης πήραν γεύση αγώνων.

βαθμολογία Α΄ Δημοτικού

 

Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

β' δημοτικού
Οι νικητές της Β΄ Δημοτικού. Την απονομή έκανε ο κος Ανδρεάδης Μανώλης, Δημ. Σύμβουλος του Δήμου Χανίων

Ο Μαυρίδης Εμμανουήλ (7β) ήταν αήττητος και τον ακολούθησε ο Νικηφοράκης Στράτος (6β). Στην 3η θέση ο Φαρσάρης Οδυσσέας (5β) και σε μια μεγάλη ισοβαθμία έφτασαν στο χάλκινο μετάλλιο οι Μπενάκης Γιάννος, Σπανουδάκης Γιάννης, Κυριακογιάννης Γιάννης, Ψυλλάκης Χρήστος και Λεβάκης Κυριάκος, όλοι με 5 βαθμούς. Ένα βαθμό πιο πίσω στους 4 β. ο Μάρκος Τσιβουράκης (προκρίθηκε στο Παγκρήτιο), ο Χάρης Τζανάκης, ο Γεράσιμος Ξηρουχάκης, ο Νίκολα Μάγκλιτσα και ο Αλέξανδρος Μπουζουνιεράκης. Καλή εμφάνιση και από τους Μανόλη Καλογερή (3,5 β), Μανώλη Πυροβολάκη (3β) και Ιωάννη Στυλιανακάκη (3β).

Στα κορίτσια πρώτευσαν η Μαυροματάκη Στέλα , η Κλεοβούλου Σοφία και η Χασουράκη Χρυσή, όλες με 5β.

Βαθμολογία β΄ Δημοτικού

    Γ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

γ' δημοτικού
Ο κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς με τους νικητές της Γ΄ Δημοτικού

Ο Αντωνιουδάκης Γιώργος και ο Βιολάκης Αναστάσης ισοβάθμησαν στους 6,5 β. στην πρώτη θέση. Το απίθανο ήταν ότι τη διαφορά δεν την έλυσαν ούτε τα κριτήρια ισοβαθμίας και έτσι πήραν άξια και οι δύο το κύπελλο και τα χρυσά! Όμως ισοβαθμίες υπήρξαν και στην 3η θέση όπου το χάλκινο «μοιράστηκαν» μαζί με τον Χαμογιωργάκη Αριστείδη (5)  οι Φουρναράκης Μανώλης, Παπαμιχαήλ Παναγιώτης, Σαμπάνης Αθανάσιος, και Θεοδωρογλάκης Γιάννης.

Από τον Κύδωνα τα πήγαν καλά ο Άκης Καραγιαννάκης (4β), ο Άρης Μελετίου (4β), και ο Αντώνης Τζαμαντάκης (4β). Κοντά τους ο Λευτέρης Καλογερής (3β) και ο Νίκος Πατεράκης (3β).

Στα κορίτσια η Καλογεράκη Σοφία (6β) πήρε το κύπελλο, η Σκαράκη Γεωργία (5β) το ασημένιο μετάλλιο και η Βενετάκη Νεκταρία (4β) το χάλκινο. Μισό βαθμό παρακάτω η Μαρινίκη Κουκλινού (3,5β) του Κύδωνα και λίγες θέσεις παρακάτω η Κυριακή Βιτεντζάκη (3β). Δοκίμασε τις δυνάμεις της και η Στεφανία Αναγνωστάκη.

βαθμολογία Γ΄ Δημοτικού

Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

δ' δημοτικού
Ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Μυλωνάκης Αντώνιος με τους νικητές της Δ΄ τάξης

Ο Παρασκάκης Φίλιππος (7β) δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Ο Αλειφέρης Γιάννης (5,5β) έφτασε σε μια ακόμη επιτυχία, ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκαν με τον Χριστοδουλάκη Μιχάλη (5β), ο Μπατσάκης Παναγιώτης και Γεωργιακάκης Νίκος.

Ο …ημέτερος Δανιήλ Κονταδάκης (4β) προκρίθηκε για το Παγκρήτιο του Ρεθύμνου και έδειξε έτοιμος για καλύτερα. Συμμετείχαν επίσης ο Νώντας Ρηγάκης και η Κωνσταντίνα Γιαννουδάκη.

Η Καραβιτάκη Αντωνία (5,5β) πήρε το κύπελλο στα κορίτσια, η Τριπολιτάκη Ειρήνη (5β) το ασημένιο,  ενώ η Ακρίβα Χριστίνα (4β) ισοβάθμησε στο χάλκινο με την Τρουλάκη Αθηνά (4β).

βαθμολογία Δ΄ Δημοτικού

Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ε' δημοτικού
Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης Ιωάννης με τους νικητές της Ε΄ τάξης

Εδώ έχουμε και πολλές επιτυχίες και καλές εμφανίσεις από τα παιδιά του Κύδωνα. Στα αγόρια την πρώτη θέση και το κύπελλο πήρε ο ταλαντούχος σκακιστής του Κύδωνα Γιώργος Παυλουδάκης (6β)! Με τους ίδιους βαθμούς δεύτερος ήταν ο Αντώνης Βιζυράκης ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου έχουμε τον Στέλιο Τσομπανάκη (5,5β) του δικού μας ΟΦΣΧ!

Προκρίσεις όμως για το παγκρήτιο σχολικό πήραν και οι Αλέξης Αγγελάκης (4β), Ανδρέας Κωνσταντίνου (4β) και Δημήτρης Βομβολάκης (3,5β).

Στα κορίτσια το κύπελλο πήρε η νεοεισελθούσα στο σωματείο μας Μυρτώ Καντεράκη (5β) επιβεβαιώνοντας ακόμη μια φορά την υπεροχή της στην κατηγορία. Δεύτερη η Καλλιοντζάκη Ευανθία (4,5β) και τρίτη η Παπαδοκωνσταντάκη Κατερίνα (4β).

Πρώτη επιλαχούσα η Αριάδνη Βακάλη (3β) που πάλεψε για το μετάλλιο ως τον τελευταίο γύρο, ενώ λίγες θέσεις πιο κάτω με τους ίδιους βαθμούς η Χρυσούλα Λουκάκη (3β).

βαθμολογία Ε΄ Δημοτικού

ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

στ' δημοτικού
Ο Πρόεδρος της επιτροπής σκάκι του ΟΑΧ κος Μιχαηλάκης Μανώλης έκανε τις απονομές της Στ΄ τάξης

Στα αγόρια ο Φυντριλάκης Κυριάκος (6β), ο Τζαγκαράκης Παναγιώτης (5β), ο Σηφογιαννάκης Ανδρέας (5β) και ο Βιζυράκης Σταύρος (5β) ανέβηκαν στο βάθρο. Ο Νίκος Γαλανάκης (4β) του Κύδωνα αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε, αλλά προκρίθηκε για το Παγκρήτιο μαζί με τον Γιώργο Συμιανάκη (3β).

Στα κορίτσια το κύπελλο πήρε ένα κορίτσι βγαλμένο από τις ακαδημίες του Κύδωνα, η Καλλιόπη Παυλουδάκη (5β). Την ακολούθησαν η πολύπειρη Καραβιτάκη Ευαγγελία (4,5β) και η ανερχόμενη Αλειφέρη Κατερίνα (4β).

Η Αθηνά Βακάλη (3β) έπαιξε ένα θαυμάσιο τουρνουά αλλά οι κληρώσεις της δεν ήταν και οι ευκολότερες. Συμμετείχε επίσης και ο Ανδρέας Στρατουδάκης.

βαθμολογία Στ΄ Δημοτικού

Α΄  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

α' γυμνασίου
Ο πρόεδρος της ΣΑΧ κος Σπυριδάκης Γιάννης με τους νικητές της Α΄ Γυμνασίου

Ο Πατρελάκης Ευάγγελος (6,5β) πρόσθεσε ακόμη ένα χρυσό στην συλλογή του και τον ακολούθησαν ο Παπαδημητράκης Γιώργος (5β) και ο Διγενής Μάριος (5β). Ο Μιχαήλ Αλιγιζάκης (3β) έπαιξε καλό σκάκι και προκρίθηκε για το Παγκρήτιο.

Στα κορίτσια η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου (4β) πήρε εύκολα το κύπελλο – ο ανταγωνισμός άλλωστε ήταν μικρός- αλλά η 4η θέση της γενικής κατάταξης έδειξε ότι ήταν ανταγωνιστική. Δεύτερη η Μυλωνά Μαρία (2β).

βαθμολογία Α΄ Γυμνασίου

Β΄  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

β' γυμνασίου
Ο πρόεδρος του ΣΚΟΡ κος Πελαντάκης Γιώργος έκανε τις απονομές της Β΄ Γυμνασίου

Ο Νίκος Τζεμανάκης (6,5β) του Κύδωνα ήταν σαρωτικός σε μια απαιτητική κατηγορία και πήρε το κύπελλο. Δεύτερος ο Πελαντάκης Μιχάλης (5β)και ο Χρήστος Μαρινάκης (5β). Αμέσως μετά ο Στάθης Γρηγοράκης με ένα πολύ καλό τουρνουά (4β), όπως και για τον Βασίλη Παυλουδάκη (3,5β).

Στα κορίτσια η Κουκουράκη Χρυσή (5β) πήρε χωρίς συναγωνισμό το κύπελλο, αλλά η 2η θέση της γενικής κατάταξης δείχνει την ποιότητά της.

βαθμολογία Β΄ Γυμνασίου

Γ΄  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

γ' γυμνασίου
Οι νικητές της Γ΄ Γυμνασίου. Την απονομή έκανε ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά κος Μαλαγωνάκης Ιωάννης.

Ένα δικό μας παιδί (τώρα παίζει για τον νεοσύστατο Ατσαλένιο), ο Γιώργος Κώτσογλου (4β) πήρε αήττητος το τουρνουά. Δεύτερος ο Χομπιτάκης Κώστας (3β) και τρίτος ο Αλυγιζάκης Απόστολος (2β). Η σκακίστρια του ημέτερου ΟΦΣΧ Φιλίππα Αγγελάκη πήρε το κύπελλο των κοριτσιών. Δεύτερη η Φανδρίδη Άντρια.

βαθμολογία Γ΄ Γυμνασίου

ΛΥΚΕΙΑ

λύκειο
Οι νικητές των Λυκείων. Την απονομή έκαναν οι εθελόντριες του Ερ. Σταυρού

Ο πολυνίκης Παπαδόπουλος Αργύρης (6,5β) πήρε ακόμη μία πρωτιά. Αυτή τη φορά όμως χρειάστηκαν τα μπαράζ για να καταλήξει δεύτερος ο Πετράκης Στέλιος (6,5). Τρίτος ο Καλυκάκης Νικόλαος. Ο Στέλιος Γρηγοράκης του ΟΦΣΧ δεν ήταν στη μέρα του.

Στα κορίτσια πρώτη η Βοζινάκη Ανθή (5β) και δεύτερη η πολύπειρη πια Δανάη Φιλοξένη (4β) του Κύδωνα. Την τριάδα έκλεισε η Δασκαλάκη Σοφία (2,5β).

βαθμολογία Λυκείων

 

Συνολικά πήραν μέρος 53 παιδιά του Κύδωνα και του ΟΦΣΧ στα οποία αξίζουν σε όλα συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους. Ο Κύδωνας πήρε 6 χρυσά μετάλλια, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο, ενώ 14 ακόμη παιδιά προκρίθηκαν για τα τελικά του Ρεθύμνου. Καλή συνέχεια!

 

Top