You are here
Home > Διοργανώσεις > Πανελλήνια Μαθητικά 2017: 12 παιδιά του Κύδωνα στο Λουτράκι

Πανελλήνια Μαθητικά 2017: 12 παιδιά του Κύδωνα στο ΛουτράκιΣτο διάστημα 8-10 Απρίλη έγινε στο Λουτράκι Κορινθίας το Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα του 2017. Εκεί βρέθηκαν και αγωνίστηκαν 12 παιδιά του Κύδωνα, αλλά και μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων από όλη την Κρήτη.

Η διοργάνωση είχε πρωτοτυπίες αλλά δυστυχώς και πολλά προβλήματα. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν το κλειστό γυμναστήριο του Λουτρακίου που φιλοξένησε άνετα όλα τα παιδιά δημιουργώντας ένα ωραίο σκακιστικό πανόραμα στην κατάμεστη αίθουσα. Αμφιλεγόμενη καινοτομία η δυνατότητα των γονέων να παρακολουθούν από την κερκίδα τους αγώνες. Απάλλαξε μεν τους συνοδούς από το βασανιστήριο της πολύωρης ορθοστασίας, αλλά δημιούργησε θόρυβο στην αίθουσα. Χειρότερο όλων όμως ήταν η διασπορά σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων των ξενοδοχείων. Η προσφορά δωρεάν μετακινήσεων από τους διοργανωτές δεν ήταν αρκετή και ταλαιπωρήθηκαν σκακιστές και συνοδοί. Για το επίπεδο δε της φιλοξενίας ακούστηκαν ουκ ολίγα δικαιολογημένα παράπονα. Πάνω από όλα όμως το σκάκι, οπότε ας δούμε κατά κατηγορία τις επιτυχίες των Κρητών σκακιστών και αναλυτικότερα των συμμετοχών του Κύδωνα και του ΟΦΣΧ.

Print

ΟΜΑΔΙΚΟ

Στα Δημοτικά Σχολεία το πρωτάθλημα κατέκτησε όπως άλλωστε αναμενόταν το 5ο Δ.Σ. Χανίων. Με πληρέστατη ομάδα σε όλες τις σκακιέρες έκανε το 6/6 χάνοντας μόνο 2 παρτίδες. Για το 5ο έπαιξαν οι Καραβιτάκη Ε. , Τζαγκαράκης Π. , Φυντριλάκης Κ. , Καραβιτάκη Α. ενώ στα προκριματικά πρόσφερε και η Καλλιοντζάκη Ε.

Από τα Χανιά καλή εμφάνιση έκανε και το 13ο Δ.Σ. στην τρίτη κατά σειρά συμμετοχή του σε πανελλήνιο σχολικό. Με σκορ 3-1-2 κατέλαβε την 14η θέση. Με 3/4 νίκες βοήθησε πολύ και ο σκακιστής του Κύδωνα Ιάσωνας Σολιδάκης.

Συμμετείχε και το 5ο ΔΣ Ρεθύμνου το οποίο με 3 ισοπαλίες έμεινε χαμηλά. Αναλυτικά στο Ομαδικό Δημοτικών Σχολείων

Στο ομαδικό των Γυμνασίων και των Λυκείων δυστυχώς δεν υπήρχε καμία συμμετοχή από την Κρήτη.

Η βαθμολογία στο  Ομαδικό Γυμνασίων

Η βαθμολογία στο  Ομαδικό Λυκείων

ΑΤΟΜΙΚΑ

ΝΗΠΙΑ

Τα κρητικόπουλα τα πήγαν θαυμάσια! Ο Γιώργος Σπυριδάκης (Χανιά) με 7,5/9 ήταν 2ος. Στα κορίτσια και στις τρεις θέσεις του βάθρου ανέβηκαν μικρές σκακίστριες από το νησί: Πρώτη η Έλενα Ψαριανού (6/9, Χανιά), δεύτερη η Μελίνα Φαρσάρη (5,5/9, Ρέθυμνο) και τρίτη η Ιωάννα Χρυσού (5/9, Ρέθυμνο)! Τα συγχαρητήριά μας!

Από τον Κύδωνα ο Δημήτρης Βιτεντζάκης τα πήγε πολύ καλά με 5/9, ενώ η Ζωή Καζάκου (2,5/9) πήρε την γεύση των αγώνων και τα καλύτερα είναι μπροστά της.

Η βαθμολογία στο Ατομικό νηπίων

Α΄ Δημοτικού

Στα κορίτσια πρώτευσε η Ευγενία Πλατσάκη (6,5/9, Χανιά).

Η βαθμολογία στο  Ατομικό Α΄ Δημοτικού

Β΄ Δημοτικού

Επίσης επιτυχία μιας μικρής από την Κρήτη: Το κύπελλο πήρε η Χρυσή Χασουράκη (6,5/9, Χανιά).

Η βαθμολογία στο Ατομικό Β΄ Δημοτικού

Γ΄ Δημοτικού

Τρία μετάλλια για τα Κρητικάκια: Ο Γιώργος Αντωνιουδάκης (7,5/9, Χανιά) πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Στα κορίτσια η Ασημένια Τσαπάκη (6/9, Ηράκλειο) αποδείχθηκε «όνομα και πράμα» και ήταν 2η και στην τρίτη θέση η Γεωργία Σκαράκη (5,5/9, Χανιά).

Η βαθμολογία στο Ατομικό Γ΄ Δημοτικού

Δ΄ Δημοτικού

Η Αντωνία Καραβιτάκη (5,5/9, Χανιά) πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Η βαθμολογία στο Ατομικό Δ΄ Δημοτικού

Ε΄  Δημοτικού

Στην κατηγορία αυτή είχαμε τέσσερις συμμετοχές από τον Κύδωνα. Ο Στέλιος Τσομπανάκης αποδείχθηκε αξιόμαχος στα ψηλά σκαλοπάτια. Έπαιξε όλο το τουρνουά στις πάνω σκακιέρες και τελικά με 6/9 κατετάγη 15ος σε μια πολυπληθή και απαιτητική κατηγορία. Ο Γιώργος Παυλουδάκης  είχε σκαμπανεβάσματα και δεν είχε την αναμενόμενη απόδοση καθώς ήταν από τα φαβορί. Παρόλα αυτά το 5,5/6 παραμένει πολύ καλό. Ο Ιάσων Σολιδάκης (3/9) έπαιξε το πρώτο του πανελλήνιο, ξεκίνησε μουδιασμένα και όταν πήρε μπρος μάζεψε βαθμούς και εμπειρία.

Στα κορίτσια η Μυρτώ Καντεράκη είναι από τις ικανότερες σκακίστριες της ηλικίας της. Το τουρνουά αυτό όμως δεν της πήγε. Με 5/9 πήρε την πολύ καλή 5η θέση, αλλά και η ίδια γνωρίζει ότι αξίζει τα καλύτερα.

Η βαθμολογία στο Ατομικό Ε΄ Δημοτικού

ΣΤ ΄ Δημοτικού

Στα κορίτσια η Ευαγγελία Καραβιτάκη (7,5, Χανιά) πήρε όχι μόνο το κύπελλο στα κορίτσια αλλά και την 2η θέση της γενικής κατάταξης.  Στα αγόρια ο Κυριάκος Φυντριλάκης (6,5/9, Χανιά) πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Η Καλλιόπη Παυλουδάκη από την λέσχη του Κύδωνα έκανε 5/9 και κατετάγη 7η στα κορίτσια.

Η βαθμολογία στο Ατομικό Στ΄ Δημοτικού

Α΄ Γυμνασίου

Η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου διεκδίκησε ως το τέλος το μετάλλιο αλλά τα κριτήρια ισοβαθμίας δεν ήταν μαζί της για ακόμη μία φορά. Με 5/9 είχε τους ίδιους βαθμούς με την 2η , αλλά κατετάγη στην πολύ καλή 5η θέση.

Η βαθμολογία στο Ατομικό Α΄ Γυμνασίου

Β΄ Γυμνασίου

Η Χρυσή Κουκουράκη (4,5/9, Ρέθυμνο) ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Από την λέσχη του Κύδωνα δύο συμμετοχές: Ο Βασίλης Παυλουδάκης και ο Στάθης Γρηγοράκης με 3,5/9 αμφότεροι δεν έμειναν ικανοποιημένοι.

Η βαθμολογία στο Ατομικό Β΄ Γυμνασίου

Γ΄ Γυμνασίου

Τάξη χωρίς διάκριση για την Κρήτη αλλά και χωρίς συμμετοχή από τον Κύδωνα.

Η βαθμολογία στο Ατομικό Γ΄ Γυμνασίου

ΛΥΚΕΙΑ

Δύο πολύ καλές συμμετοχές από τον Κύδωνα στην πιο απαιτητική κατηγορία: Ο Παύλος Παυλίδης, ο αθλητής του Κύδωνα που μένει και προπονείται στη Θεσσαλονίκη, με 6,5/9 έπαιξε στις πρώτες σκακιέρες και κατετάγη 7ος. Ο Στέλιος Γρηγοράκης (4/9) έδειξε ικανός για το καλύτερο, αλλά ασταθής.

Η βαθμολογία στο  Ατομικό Λυκείων

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν, είτε διακρίθηκαν είτε όχι!

 

 

 

Top