You are here
Home > Διοργανώσεις > Διεθνή Τουρνουά > Παύλος Παυλίδης: Μεσογειονίκης Νέων 2017

Παύλος Παυλίδης: Μεσογειονίκης Νέων 2017Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου έπεσε η αυλαία των Μεσογειακών Αγώνων Νέων 2017 στο σκάκι. Ήταν ακόμη μια επιτυχημένη διεθνής διοργάνωση που ανέλαβε ο ΚΥΔΩΝ και φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Caldera Creta Paradise στο Γεράνι  του Δήμου Πλατανιά. Παρά το ακατάλληλο της εποχής (δεν είναι εύκολο να διοργανώνεις διεθνείς αγώνες νέων με ανοιχτά τα σχολεία), μετείχαν σκακιστές από 6 χώρες της Μεσογείου (Ελλάδα, Κύπρος, Λίβανος, Αίγυπτος, Σλοβενία, Ιταλία). Οι αγώνες κινδύνεψαν να …πνιγούν κυριολεκτικά, καθώς η απρόβλεπτη θεομηνία της 26ης Οκτώβρη πλημμύρισε το ξενοδοχείο και όπως χαριτολόγησε ο tournament director κ. Σάκης Κουβάτσος, παραλίγο να τους μετατρέψει σε κολυμβητικούς! Ευτυχώς η εμπειρία της επικεφαλής διαιτητή κας Κλεοπάτρας Χαλβατζόγλου και η προθυμία του προσωπικού του Caldera έδωσαν τις λύσεις ώστε να  τηρηθεί το πρόγραμμα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, λίγο ή πολύ, επιβεβαιώθηκαν τα φαβορί και η τελική κατάταξη δεν διέφερε πολύ από το starting rank.

Στους Νέους ο σκακιστής του Κύδωνα Παύλος Παυλίδης με ένα άνετο 8,5/9 αναδείχθηκε Μεσογειονίκης Νέων 2017. Ο Παύλος, όπως και τα αδέλφια του Τάσος και Κατερίνα, αν και Θεσσαλονικείς τιμούν πάντα τα Χανιά και τον Κύδωνα, όχι μόνο με το σκάκι που παίζουν αλλά και με το άριστο αγωνιστικό τους ήθος. Ο Παύλος επέλεξε μάλιστα να παρουσιαστεί στην απονομή με την φανέλα του Κύδωνα. Έχει τα θερμά συγχαρητήρια όλου του σωματείου!

Ο Παύλος Παυλίδης με το κύπελλο του Μεσογειονίκη Νέων

Στη δεύτερη θέση ο Giorgio Kaloust  (Λίβανος, 7,5/9) και στην τρίτη ο Arcadan Adib (Λίβανος 5,5/9). Αμφότεροι πήραν και αρκετές μονάδες ΕΛΟ.

Μόλις μια θέση πιο κάτω ο Γιάννης Βουλγαράκης του ΟΑΧ (5,5/9) που έκανε ένα καλό τουρνουά και πήρε 49 μονάδες ΕΛΟ.

Πέμπτος ο μικρός Κύπριος Ραφαήλ Αντωνίου με τους ίδιους βαθμούς. Ο Ραφαήλ είναι στην ηλικία του πρωταθλητής Κύπρου και τον έχουμε συναντήσει σε Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους αγώνες Νέων. Αναδείχθηκε πρώτος στην κατηγορία <12 ετών και το μέλλον είναι μπροστά του.

Την εξάδα έκλεισε ο Badieh Mahmoud (Λίβανος, 5/9).

Στις γυναίκες η Kuhar Larisa (Σλοβενία, 6/9) επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και αναδείχθηκε Μεσογειονίκης Νεανίδων. Είναι μία νέα και ανερχόμενη σκακίστρια με εμπειρία από πολλά τουρνουά. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο προπονητής της έχει περάσει τις τελευταίες 70 μέρες παίζοντας σε τουρνουά σε όλον τον κόσμο, μεταξύ αυτών και στο Παγκόσμιο Νέων στην Ουρουγουάη.

Δεύτερη γυναίκα η 14χρονη WCM Allam Yara (Αίγυπτος, 5,5/9).

Στην τρίτη θέση των γυναικών με τους ίδιους βαθμούς (5,5/9) η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου του Κύδωνα που πάλεψε όλες τις παρτίδες.  Δεν ήταν μακριά από μερικά ακόμη καλύτερα αποτελέσματα καθώς  και οι τρεις παρτίδες που έχασε ήταν εξαιρετικά αμφίρροπες. Πάντως είχε την μεγαλύτερη άνοδο σε ΕΛΟ από όλο το τουρνουά καθώς ανέβηκε 53 μονάδες.

Τέταρτη η 12χρονη Sofia Marinelli (Ιταλία, 5/9), ενώ στην 5η θέση η άτυχη Αθηνά Βακάλη (4,5/9) του ΟΦΣΧ που οι πλημμύρες δεν της επέτρεψαν να παίξει στον 8ο  γύρο.

Στην 6η θέση η Μαριλένα Γιότσα (4/9), ενώ ισοβάθμησαν μαζί της η Ευσταθία Τζουγκαράκη και η Αριάδνη Βακάλη.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα στον σύνδεσμο Μεσογειακοί Νέων 2017, Αποτελέσματα

Οι βραβευθέντες σε ομαδική φωτογραφία

Φυσικά οι απονομές έγιναν κατά ηλικιακή κατηγορία:

Αγόρια >18 : 1) Παυλίδης Παύλος , 2) Βουλγαράκης Γιάννης, 3) Τσομπανάκης Στέλιος

Κορίτσια >18 ετών 1) Kuhar Larisa (Σλοβενία), 2) Βακάλη Αθηνά

Απονομή >18

Αγόρια >16:  1) Kalust Giorgio (Λίβανος) , 2) Γρηγοράκης Στάθης , 3) Συμιανάκης Γιώργος

Κορίτσια >16: 1) Allam Yara (Αίγυπτος) , 2) Γιότσα Μαριλένα

Απονομή >16

Αγόρια >14: 1) Arcadan Adib (Λίβανος), 2)  El Jawich Muhammad (Λίβανος)

Κορίτσια >14: 1) Χατζηπαναγιώτου Ασημένια, 2) Βακάλη Αθηνά 3) Hijazi Asma (Λίβανος)

Απονομή >14

Αγόρια >12: 1) Αντωνίου Ραφαήλ (Κύπρος), 2) Αγγελάκης Αλέξης

Κορίτσια >12: 1) Marinelli Sofia (Ιταλία) , 2) Τζουγκαράκη Ευσταθία

Απονομή >12

Αγόρια >10: 1) Badieh Mahmoud (Λίβανος), 2) Χριστοδουλάκης Μιχάλης, 3) Καλογερής Λευτέρης

Κορίτσια >10: 1) Arkadan Asmaa (Λίβανος)

Απονομή >10

Αγόρια >8: 1) Λεβάκης Κυριάκος , 2) Μάγκλιτσα Νίκολα , 3) Καλογερής Μανόλης

Κορίτσια >8: 1)  Βακάλη Έλλη

Απονομή >8

Καθημερινά αναλύσεις αγώνων έκαναν οι προπονητές του Κύδωνα Μπαλόκας Δημήτρης και Παναγιώτης Πανταβός. Το πρακτορείο STATUS TRAVEL προσέφερε πολλά στις μετακινήσεις των αθλητών. Στις πολλαπλές ανάγκες του τουρνουά βοήθησαν ποικιλοτρόπως όλα τα μέλη της επιτροπής σκάκι του Κύδωνα.

Τέλος, να πούμε ότι διοργανωτές των αγώνων  ήταν ο Α.Ο. Κύδων Χανίων και  η Mediterranean Chess Association – MCA, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Κρήτης , ο  Δήμος  Χανίων και ο Δήμος Πλατανιά. Χορηγός των αγώνων ο Όμιλος Επιχειρήσεων Κρομμυδάκη.

Top