You are here
Home > Διοργανώσεις > Νεανικά > Διασυλλογικά > Συνεχίζεται το Διασυλλογικό Νεανικό 2017

Συνεχίζεται το Διασυλλογικό Νεανικό 2017Το Διασυλλογικό Νέων Κρήτης 2017 συνεχίστηκε με την 3η και 4η αγωνιστική που διεξήχθη το Σάββατο 11-11-2017 και την Κυριακή 12-11-2017.

Το Σάββατο η ομάδα του Κύδωνα αντιμετώπισε στο Ρέθυμνο τον τοπικό ΣΚΟΡ. Η εξάδα για πρώτη φορά ήταν πλήρης και υπήρξε αισιοδοξία για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο προπονητής Δημήτρης Μπαλόκας επέλεξε τον Δημήτρη Πισσαδάκη , τον Νίκο Τζεμανάκη, την Μυρτώ Καντεράκη, τον Νίκολα Μάγκλιτσα, την Ασημένια Χατζηπαναγιώτου και την Μαριλένα Γιότσα. Ας σημειώσουμε ότι ο Πισσαδάκης της Β΄ Λυκείου, αλλά και ο Τζεμανάκης της Γ΄ Γυμνασίου ακύρωσαν σημαντικά φροντιστηριακά μαθήματα για να είναι μαζί μας.

Την μετακίνηση προς Ρέθυμνο διευκόλυνε αφάνταστα ο Μιχάλης Καλογερής που διέθεσε το επαγγελματικό του βαν και οδήγησε, μεταφέροντας την αποστολή.

Η εξάδα του Κύδωνα στις σκακιέρες

Στα αγωνιστικά τώρα η ομάδα ξεκίνησε με δύο ήττες που οφείλονται αποκλειστικά στην απειρία. Η Μαριλένα Γ. και ο Νίκολα Μ. , αφού απέκτησαν γρήγορα σημαντικότατα πλεονεκτήματα σε υλικό πίστεψαν ότι οι παρτίδες τελείωσαν και υπέπεσαν και οι δύο σε εύκολα λάθη απροσεξίας.  Έτσι, πολύ νωρίς ο Κύδωνας βρέθηκε να χάνει με 0-2. Στις υπόλοιπες παρτίδες έγινε μεγάλη μάχη. Ο Νίκος Τζ. επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που τον ήθελαν φαβορί και σχετικά  γρήγορα κλείδωσε την νίκη. Η Μυρτώ Κ., με το γνωστό επιθετικό της παιχνίδι επιβλήθηκε και αυτή σε μια παρτίδα με αμφιλεγόμενες θέσεις. Ο Δημήτρης Π. έκανε μάλλον κακές επιλογές στο άνοιγμα τις οποίες εκμεταλλεύτηκε ο έμπειρος αντίπαλός του. Η τελευταία παρτίδα που τελείωσε ήταν η αμφίρροπη παρτίδα- ντέρμπι της Ασημένιας Χ. η οποία μετά από 4ωρη μάχη πήρε την νίκη με τα μαύρα. Το τελικό 3-3 δεν ικανοποίησε τα παιδιά, γιατί με βάση την έκβαση των παρτίδων πιστεύουν ότι μπορούσαν να πάρουν την νίκη.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

ΚΥΔΩΝ – ΣΚΟΡ 3-3

Δ. Πισσαδάκης  – Πελαντάκης   0-1

Ν. Τζεμανάκης – Τσόλκας           1-0

Μ. Καντεράκη – Καβούνης          1-0

Ν. Μάγκλιτσα – Πουρναράκης  0-1

Α. Χατζηπαναγιώτου – Κουκουράκη   1-0

Μ. Γιότσα – Τριπολιτάκη   0-1

Την ομάδα συνόδευσε ως αρχηγός ο προπονητής Δημήτρης Μπαλόκας.

Καθώς ο ΟΦΣΧ είχε bye αντιμετώπισε μια δεύτερη σύνθεση του ΟΑΧ σε φιλικό παιχνίδι. Για τον ΟΦΣΧ έπαιξαν κυρίως παιδιά που δεν πήραν παρτίδες στο Διασυλλογικό. Έτσι έπαιξαν οι Λουκάκη Χρυσούλα, Λουκάκης Νίκος, Συμιανάκης Γιώργος, Καλογερής Λευτέρης, Καλογερής Μανόλης, Αριάδνη Βακάλη και Στέλιος Τσομπανάκης.

Ο ΟΦΣΧ ξεκινώντας τις παρτίδες

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 12-11 η κλήρωση έφερε τον ΟΦΣΧ να ταξιδεύει στο Ρέθυμνο για να παίξει με τον ΣΚΟΡ. Με τον προπονητή Παναγιώτη Πανταβό και συνοδό αποστολής τον Γιάννη Τσομπανάκη ο ΟΦΣΧ έπαιξε με τους Στάθη Γρηγοράκη, Αλέξη Αγγελάκη, Στέλιο Τσομπανάκη, Άρη Μελετίου, Αθηνά Βακάλη και Αριάδνη Βακάλη.  Τα πράγματα έμοιαζαν εξαρχής δύσκολα και φαινόταν ότι ο βασικός στόχος ήταν η συλλογή εμπειριών. Ο Αλέξης έκανε μια νίκη – έκπληξη και ο Στέλιος πήρε μια παρτίδα – κλειδί. Η ισοπαλία δεν έμοιαζε μακριά (η Αριάδνη είχε ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε υλικό), αλλά τα υπόλοιπα παιδιά τελικά δεν έφτασαν σε βαθμούς. Το τελικό 2-4 διαμορφώθηκε από τα παρακάτω ζευγάρια στις σκακιέρες:

ΟΦΣΧ – ΣΚΟΡ  2-4

Στ. Γρηγοράκης  – Πελαντάκης   0-1

Αλ. Αγγελάκης – Τσόλκας           1-0

Στ. Τσομπανάκης – Καβούνης      1-0

Αρ. Μελετίου– Πουρναράκης  0-1

Αθ. Βακάλη – Κουκουράκη   0-1

Αρ. Βακάλη– Τριπολιτάκη   0-1

Διαιτητής και στις δύο συναντήσεις ήταν ο κ. Άρης Σφηνιάς.

Η προκριματική φάση του τουρνουά κλείνει το προσεχές Σάββατο 18-11-2017 με τον 5ο και τελευταίο γύρο. Ο Κύδωνας υποδέχεται τον ΟΑΧ και ο ΟΦΣΧ τον ΟΤΕ Χανίων.

 

 

 

Top