You are here
Home > Διοργανώσεις > Νεανικά > Ατομικά > ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ 2019

ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ 2019Το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Φεβρουαρίου 2019 έγινε η τελική φάση των νεανικών Κρήτης για τις ηλικίες <8, <10, <12, <14 & <16 ετών σε αγόρια και κορίτσια. Οι αγώνες της Κρήτης αποτέλεσαν και πρόκριση για τα Πανελλήνια Νεανικά πρωταθλήματα που θα γίνουν το καλοκαίρι στην Πάτρα. Από καθεμιά από τις 10 κατηγορίες (5 αγοριών και 5 κοριτσιών) προκρίθηκαν δύο (2) παιδιά, σύνολο 20 προκρίσεις από την Κρήτη. Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο Vanisko στο Ηράκλειο και διοργανώθηκαν με επιτυχία από την ΕΣΣΚ και τον ΑΟ Γαζίου. Διαιτήτευσαν οι κκ Στεφανάτος Χαράλαμπος, Παπαθανασίου Παναγιώτης και Μαγουλιανός Γεώργιος.

Από τη λέσχη του ΚΥΔΩΝΑ προκρίθηκαν 7 παιδιά, αριθμός που μας ικανοποιεί. Ένα από αυτά (η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου στην κατηγορία Κ<16), έφτασε στο κύπελλο της πρώτης θέσης, ενώ άλλα δύο (ο Ανδρέας Σηφογιαννάκης στα Α<14 και η Αθηνά Βακάλη στα Κ<14) έφτασαν στο χάλκινο μετάλλιο. Όλα τα παιδιά όμως αγωνίστηκαν σε υψηλό επίπεδο και πάλεψαν κάθε παρτίδα. Τα παιδιά της λέσχης του ΚΥΔΩΝΑ συνόδευσαν και στήριξαν οι προπονητές Συμεωνίδης Γιάννης, Μυλωνάκης Γιώργος και Σγουρός Νίκος.

Ας δούμε όμως τα αποτελέσματα και τους νικητές ανά κατηγορία.

Αγόρια <8 ετών:

Ο Γιώργος Σπυριδάκης της ΣΑΧ και πάλι δεν είχε αντίπαλο. Μετά τα Χανιά απέδειξε το ταλέντο του και σε επίπεδο Κρήτης κατακτώντας την πρώτη θέση και το κύπελλο με 7/7! Την δεύτερη θέση και την έτερη πρόκριση πήρε ο Γιάννης Καρτσάκης του ΟΦΗ. Στην τρίτη θέση και στο χάλκινο μετάλλιο ένας μικρός αθλητής από την ύπαιθρο των Χανίων. Ο Λάμπρος Χατζηδάκης του ΑΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ έδωσε στο νεοσύστατο σωματείο το πρώτο του μετάλλιο σε επίπεδο Κρήτης βάζοντας και πάλι τον Αποκόρωνα στον σκακιστικό χάρτη. Η χαρά μας για τον Λάμπρο είναι διπλή γιατί συνεργάζεται με την προπονητική ομάδα του Κύδωνα. Μπράβο!

Αναλυτικά στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/αγόρια <8 ετών

 Οι νικητές στην κατηγορία αγοριών <8 ετών

Κορίτσια <8 ετών:

Η Έλενα Ψαριανού της ΣΑΧ, εμπειρότερη όλων, ακολούθησε τα βήματα του συναθλητή της Σπυριδάκη και πήρε αήττητη την 1η θέση με 6β. Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στην Βίβιαν Κοντογιάννη του διοργανωτή ΑΟ Γαζίου, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε η Ιωάννα Χρυσού του ΣΚΟΡ.  Τον ΚΥΔΩΝΑ εκπροσώπησε η Αναστασία Ανδρουλάκη του ΚΥΔΩΝΑ που κατετάγη 6η. Η Αναστασία είναι μικρή στην κατηγορία και την επόμενη χρονιά θα έρθουν τα καλύτερα. Φέτος πήρε πολύτιμη εμπειρία.

Αναστασία Ανδρουλάκη

Αναλυτικά στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/κορίτσια <8 ετών

Αγόρια <10 ετών:

Ο Εμμανουήλ Μαυρίδης του ΟΑΧ πήρε άξια την πρώτη θέση με 7/7 β. Τη δεύτερη θέση και την πρόκριση πήρε ο Γιώργος Τερζάκης του ΑΟ Ατσαλένιου, ένα σωματείο που κάνει καλή δουλειά στα τμήματα υποδομών. Στο χάλκινο μετάλλιο ο Μανώλης Καλαϊτζάκης  του ΟΑΑΗ. Ο δικός μας Στάθης Κωνστανταράκης του ΟΦΣΧ, αν και μικρότερος της κατηγορίας, έπαιξε ωραίο σκάκι και κατετάγη 5ος. Την επόμενη χρονιά θα δοκιμάσει πιο έμπειρος.

Στάθης Κωνστανταράκης

Αναλυτικά στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/αγόρια <10 ετών

Κορίτσια <10 ετών:

Η Χρυσή Χασουράκη της λέσχης του ΟΑΧ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και (όπως και στα Χανιά) πήρε άξια την 1η θέση με 5/5β. Την δεύτερη πρόκριση πήρε ένα κορίτσι από το Λασίθι, η Κατερίνα Κοζύρη. Στην 3η θέση η Καλλιόπη Ορφανάκη του ΟΦΗ.

Αναλυτικά στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/κορίτσια <10 ετών

Αγόρια <12 ετών:

Το δίδυμο από τα Χανιά τώρα απλώς άλλαξε θέσεις. Πρώτος ο Φίλιππος Παρασκάκης της ΣΑΧ και δεύτερος ο Αναστάσης Βιολάκης της ΚΑΪΣΣΑ πήραν τις δυο προκρίσεις. Στο βάθρο και ο Νίκος Καζάκος του ΟΦΗ.

Αναλυτικά στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/αγόρια <12 ετών

Κορίτσια >12 ετών:

Η Ασημένια Τσαπάκη του ΟΑΑΗ επικράτησε στα πεντάλεπτα μπαράζ της Αντωνίας Καραβιτάκη της ΣΑΧ. Τα κορίτσια ισοβάθμησαν στην κορυφή αλλά η Ασημένια στα πεντάλεπτα ήταν ανίκητη. Τρίτο πάλι ένα κορίτσι του ΟΦΗ, η Μελίνα Καρούζου.  Την τετράδα έκλεισε η Μαριαλένα Μανιατάκη του ΚΥΔΩΝΑ η οποία πήρε πολύτιμη εμπειρία αγωνιζόμενη σε υψηλό επίπεδο.

Μανιατάκη Μαριαλένα

Αναλυτικά στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/κορίτσια <12 ετών

Αγόρια <14 ετών:

Μια παραδοσιακά σκληρή κατηγορία όπου παίζεται πολύ καλό σκάκι. Στην πρώτη θέση ισοβάθμησαν ο εμπειρότατος Παναγιώτης Τζαγκαράκης της ΚΑΪΣΣΑ και ο Γιώργος Παπιδάκης του ΟΦΗ. Στα πεντάλεπτα μπαράζ αναδείχθηκε πρωταθλητής Κρήτης ο Παναγιώτης Τζαγκαράκης. Ο Ανδρέας Σηφογιαννάκης του ΚΥΔΩΝΑ πήρε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Για μια ακόμη φορά έδειξε ότι αξίζει να αγωνιστεί στο Πανελλήνιο του καλοκαιριού.

Αναλυτικά στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/αγόρια <14 ετών

 Απονομή στα αγόρια <14 ετών
Ανδρέας Σηφογιαννάκης

 

 Κορίτσια <14 ετών:

Δυο κορίτσια από το Ηράκλειο στις δύο θέσεις πρόκρισης. Η Στέλα Φοινικιανάκη του ΑΟ Ατσαλένιου αναδείχθηκε άξια πρωταθλήτρια Κρήτης. Η Ειρήνη Εργαζάκη του ΟΦΗ με την πρόκριση και το αργυρό μετάλλιο πιστοποίησε την αγωνιστική της άνοδο. Η Αθηνά Βακάλη της λέσχης του ΚΥΔΩΝΑ έφτασε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στα τελικά. Αυτή την φορά έκανε ένα παραπάνω βήμα καθώς έφτασε στο βάθρο και στο χάλκινο μετάλλιο. Έχει ανέβει και αξίζει να δοκιμάσει και πάλι στο Πανελλήνιο.

Απονομή στα κορίτσια <14 ετών
Αθηνά Βακάλη

Αναλυτικά στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/κορίτσια <14 ετών

Αγόρια <16 ετών:

Από την αρχή οι αμφιβολίες ήταν ελάχιστες: Ο Βαγγέλης Πατρελάκης της ΣΑΧ πήρε άνετα την 1η θέση με το απόλυτο 5/5. Στη δεύτερη θέση πρόκρισης  με 4β. ο ικανότατος Μιχάλης Πελαντάκης του ΣΚΟΡ. Στην δύσκολη αυτή κατηγορία το χάλκινο πήγε στον Χρήστο Μπροκαλάκη του ΟΦΗ. Ο Γιάννης Βουλγαράκης του ΟΦΣΧ, επιβεβαίωσε την άνοδό του με την πρόκριση στα τελικά και τις μάχες που έδωσε εκεί.

Γιάννης Βουλγαράκης

Αναλυτικά στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/αγόρια <16 ετών

Κορίτσια >16 ετών:

Η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου, ένα κορίτσι του ΚΥΔΩΝΑ που αγωνίζεται και φέτος για τον ΣΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Κρήτης! Στα τελικά έφτασαν τέσσερα κορίτσια, αλλά η κατηγορία αποδείχθηκε σκληρή καθώς όλα (!) ισοβάθμησαν στην κορυφή με 1,5/3 β. Η ικανή αλλά άτυχη Άσπα Δαγκωνάκη του Λέων Κάντια έμεινε 4η στα …ψιλά γιατί είχε μόνο ισοπαλίες. Στα μπαράζ έφτασαν τρία κορίτσια με απόλυτη ισοβαθμία και έπαιξαν πεντάλεπτες παρτίδες σε δύο γύρους. Εκεί η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου επικράτησε αήττητη με 3/4 και θα εκπροσωπήσει τον ΚΥΔΩΝΑ και τον ΣΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ. Η Χρυσή Κουκουράκη του ΣΚΟΡ πήρε την δεύτερη πρόκριση και η Αριάδνη Κουτσουράκη του Λέων Κάντια συμπλήρωσε το βάθρο με το χάλκινο. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι στην κατηγορία άξιζαν και τα τέσσερα κορίτσια την πρόκριση. Καλό θα ήταν να δώσουν το παρόν και στην Πάτρα.

Απονομή στα κορίτσια <16 ετών
Ασημένια Χατζηπαναγιώτου

Αναλυτικά στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/Κορίτσια <16 ετών

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν από όλα τα σωματεία! Να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά από την Κρήτη που θα αγωνιστούν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Top