You are here
Home > Διοργανώσεις > Σχολικά > Ομαδικά > ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ 2019

ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ 2019Την Κυριακή 10 Μάρτη στο Κολυμπάρι Χανίων έγινε το πιο αγαπημένο ίσως σχολικό τουρνουά σκάκι. Το Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι 2019 ανατέθηκε από την ΕΣΣΚ στον Κύδωνα. Το τουρνουά φιλοξενήθηκε στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, η οποία υπήρξε και συνδιοργανωτής. Για ακόμη μία φορά ο Γενικός Διευθυντής κος Κωνσταντίνος Ζορμπάς και όλοι άνθρωποι της Ακαδημίας έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για την ομαλή διεξαγωγή και την άνετη παραμονή παιδιών και συνοδών. Την αθλοθέτηση έκαναν η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Πλατανιά.

Πήραν μέρος 27 ομάδες Δημοτικών σχολείων, 7 ομάδες Γυμνασίων και 2 ομάδες Λυκείων. Παρά την μικρή σχετικά συμμετοχή (επηρέασε το καρναβάλι αλλά και ο φόβος της μετακίνησης) οι συμμετοχές υπήρξαν από όλη την Κρήτη. Πριν αναφέρουμε τους νικητές ας δούμε μερικές ξεχωριστές συμμετοχές σχολείων.

Ηρωικότερο όλων ασφαλώς το 4ο Αγίου Νικολάου, η μόνη εκπροσώπηση του Λασιθίου. Κατάπιαν πολλά χιλιόμετρα για το σκάκι και μπράβο τους.

Τέσσερα σχολεία (2ο, 5ο, 8ο, 13ο Χανίων) κατέβηκαν με δύο ομάδες, Α και Β!

Το 5ο Ρεθύμνου αγωνίστηκε σε όλο το τουρνουά με 3 μόνο σκακιστές και κενή σκακιέρα γιατί το κορίτσι δεν μπόρεσε να έρθει. Δεν απελπίστηκαν και πάλεψαν για την χαρά της συμμετοχής.

Κάθε συμμετοχή από τα Λύκεια είναι αξιομνημόνευτη. Το λύκειο της Νέας Κυδωνίας αλλά και το Λύκειο Κολυμβαρίου που μας υποδέχτηκε αξίζουν συγχαρητήρια που πάνε πιο μακριά από τα μετάλλια και τα κύπελλα.

Τρία γυμνάσια (Μουσικό Χανίων, 3ο Ηρακλείου και Γυμνάσιο Αρσενίου Ρεθύμνης) ήταν τα μόνα με κοριτσίστικη πλειοψηφία!

Στα καθαρά οργανωτικά όλα κύλησαν ομαλά. Ας μνημονεύσουμε μόνο όσους βοήθησαν σε κάθε τομέα:

Οργανωτική επιτροπή: Κουβάτσος Σάκης, Καζάκος Ιάκωβος, Καλογερής Μιχάλης, Κουρνιδάκη Κατερίνα, Αλειφέρης Παναγιώτης, Τσομπανάκης Γιάννης, Μελετάκη Αγγελική & Βουντουράκη Ρένα.

Διαιτησία: Μυλωνάκης Γιώργος (επικεφαλής), Σγουρός Νίκος, Συμεωνίδης Γιάννης, Βακάλης Περικλής, Λάτος Μανόλης, Χατζηευαγγέλου Κική. Υπήρξε βοήθεια και από άλλα σωματεία και τους μνημονεύουμε με ευχαριστίες: Καδιάνης Γιώργος (ΟΦΗ), Μιχαηλίδη Αφροδίτη (ΟΦΗ), Καλαϊτζάκης Ζαχαρίας (ΟΑΑΗ) & Τόλιας Φώτης (Λέων Κάντια).

Εκ μέρους της ΕΣΣΚ παραβρέθηκαν η πρόεδρος Αφροδίτη Μιχαηλίδη και το μέλος του ΔΣ Μανώλης Κουτσουράκης. Την τελετή λήξης τίμησαν ο Δήμαρχος Πλατανιά κος Γιάννης Μαλανδράκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Μαλακωνάκης.

Στους εξωτερικούς χώρους ξεχωριστή νότα έδωσαν ο Κώστας Κλώκας και ο Ιάκωβος Καδιάνης που διέθεσαν σκακιστικό υλικό και βιβλία. Τέλος, εύφημος μνεία στον …καιρό που μας έκανε το χατίρι και παρουσιάστηκε ανοιξιάτικος.

Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Η νικήτρια ομάδα του 5ου ΔΣ Χανίων με τον Δήμαρχο Πλατανιά κο Γιάννη Μαλανδράκη
Το 8ο ΔΣ Χανίων Α
Το 2ο ΔΣ Βουτών Ηρακλείου Α

Το κύπελλο της πρώτης θέσης πήρε το 5ο Χανίων Α (Σαράφης Ραφαήλ, Γκόγκας Παντελής, Στράλης Παντελής) που στην ισοβαθμία επικράτησε στις λεπτομέρειες του 8ου Χανίων Α (Παρασκάκης Φίλιππος, Τζεμανάκης Γρηγόρης, Βιολάκης Αναστάσιος, Αναγνωστάκη Στεφανία) που πήρε το «αργυρό» κύπελλο. Τρίτο ένα σχολείο από το Ηράκλειο με έντονη σκακιστική παράδοση: Το 2ο Βουτών Α (Καζάκος Νικόλαος, Αλεξανδράκης Αθανάσιος, Καλαϊτζάκης Μάνος, Κοντογιάννη Βίβιαν) ανέβηκε άξια στο βάθρο. Σε θέσεις πρόκρισης για τα πανελλήνια σχολικά με την σειρά 8ο Χανίων Β (Σαμπάνης Θάνος, Μαυρίδης Εμμανουήλ, Λεβάκης Κυριάκος, Αναγνωστάκη Νεφέλη, Σπυριδάκης Γιώργος),  10ο Χανίων (Αντωνιουδάκης Γιώργος, Σπανουδάκης Γιάννης, Σχετάκης Γιώργος, Τσαφαράκη Κατερίνα), 1ο Σούδας & 36ο Ηρακλείου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο http://chess-results.com/Ομαδικό Σχολικό 2019-Δημοτικά

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Το 2ο Γυμνάσιο Χανίων με τον Αντιπρόεδρο της ΕΣΟ κ. Κουβάτσο
Το 3ο Γυμνάσιο Χανίων
Το 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Θρίλερ που παίχτηκε σε μια τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή. Το κύπελλο του νικητή στο 2ο Γυμνάσιο Χανίων (Καραβιτάκη Ευαγγελία, Μπαϊραμιάν Αρθούρος, Μαυρίδης Αθανάσιος, Γιότσα Μαριλένα). «Αργυρό» κύπελλο στο 3ο Γυμνάσιο Χανίων (Νίκος Γαλανάκης, Γιώργος Παπαδημητράκης, Θανάσης Καλανδράνης, Ασημένια Χατζηπαναγιώτου, Κλειώ Κολοκυθά). Στο «τρίτο σκαλί» του βάθρου το 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου (Γιάννης Κουτσουράκης, Αλέξανδρος Κοτσίνης, Αριάδνη Κουτσουράκη, Κωνσταντίνα Ηγουμενάκη, Νεφέλη Ματθαιάκη). Ισόβαθμη αλλά 4η στις λεπτομέρειες η ομάδα του 5ου Γυμνασίου Χανίων (Φυντριλάκης Κυριάκος, Τζαγκαράκης Παναγιώτης, Βουλγαράκης Γιάννης, Σκίλλο Σοφία), ενώ πολύ καλή και η πρώτη παρουσία του Μουσικού Γυμνασίου Χανίων (Βακάλη Αθηνά, Βακάλη Αριάδνη, Μαρινάκης Μάνος, Μπουρνέτα Κατερίνα).

ΛΥΚΕΙΑ

Το Λύκειο Νέας Κυδωνίας Χανίων
Το Λύκειο Κολυμβαρίου Χανίων

Το αποτέλεσμα (σε συνθήκες βέβαια χαμηλού ανταγωνισμού) ήταν προδιαγεγραμμένο. Το Λύκειο Νέας Κυδωνίας (Παπουνίδης Άγγελος, Γεωργακόπουλος Νίκος, Χομπιτάκης Κώστας, Αγγελάκη Φιλίππα) επικράτησε άνετα. Δεύτερο το Λύκειο Κολυμβαρίου (Σαραντολάκης Ηλίας, Μουτσόπουλος Αντώνης, Γεωργιάδης Κώστας, Παρδαλάκη Μυρτώ, Σαραντολάκης Ραφαήλ, Τσιλιμιγκάκη Γεωργία). Είπαμε όμως: ειδικά για τους μαθητές Λυκείων και μόνο το γεγονός ότι παραμερίζουν για λίγο τα μαθήματα και διαθέτουν τον όποιο ελεύθερο χρόνο έχουν στο σκάκι είναι από μόνο του εύσημο!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ενιαίου ομίλου Γυμνασίων και Λυκείων στον σύνδεσμο http://chess-results.com/Ομαδικό Σχολικό 2019-Γυμνάσια & Λύκεια

Σημ. Οι φωτογραφίες είναι της Κατερίνας Κουρνιδάκη.

Top