You are here
Home > Διοργανώσεις > Σχολικά > Παγκρήτια > ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ 2019

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ 2019Το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Μάρτη έγινε το Παγκρήτιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι 2019. Το τουρνουά φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Apollonia στην Αμμουδάρα Ηρακλείου υπό την ευθύνη του ΑΟ Γαζίου και της ΕΣΣΚ. Πήραν μέρος πάνω από 300 παιδιά χωρισμένα σε 11 ομίλους (Νήπια, Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄  Δημοτικού, Α΄ , Β΄ , Γ΄ Γυμνασίου και Λύκεια).  Ανάμεσά τους 38 παιδιά της λέσχης του Κύδωνα.

Τα παιδιά της λέσχης του Κύδωνα στο Apollonia της Αμμουδάρας Ηρακλείου

Όλοι οι μικροί σκακιστές και σκακίστριες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και τελικά ο απολογισμός δεν ήταν καθόλου άσχημος. Δύο (2) από τα παιδιά έφτασαν στο κύπελλο της πρώτης θέσης: ο Φώτης Καζάκος στα Νήπια και η Κατερίνα Αλειφέρη στην Β΄ Γυμνασίου! Πέντε (5) πήραν ασημένια μετάλλια (Δημήτρης Λάτος, Τέρψη Σγουρού, Γιάννης Αλειφέρης, Στέλιος Τσομπανάκης & Αριάδνη Βακάλη). Οκτώ (8) πήραν χάλκινο (Γιάννης Αρχοντάκης, Έλλη Βακάλη, Γιάννης Κυριακογιαννάκης, Μαριαλένα Μανιατάκη, Γιάννης Θεοδωρογλάκης, Γιώργος Μητάκος, Κατερίνα Παπαδοκωνσταντάκη & Ασημένια Χατζηπαναγιώτου). Τέλος, 27 σκακιστές και σκακίστριες προκρίθηκαν για το Πανελλήνιο Σχολικό που θα γίνει στο Περιστέρι 20-22 Απριλίου.

Από τις συμμετοχές των μικρών σκακιστών θα ξεχωρίσουμε δύο πλούσιες «αποστολές» από την επαρχία της Κρήτης.

Τα Ανώγεια συμμετείχαν με 10 προκριμένους σκακιστές και σκακίστριες. Οι 5 από αυτούς κατέκτησαν μετάλλιο και προκρίθηκαν για το Πανελλήνιο Σχολικό. Αν σε αυτούς προστεθεί και η –Ανωγειανής καταγωγής- σκακίστρια του Κύδωνα Ασημένια Χατζηπαναγιώτου, τότε δεν μπορούμε παρά να μιλάμε για επιτυχία!

Ο νεοσύστατος ΑΣ Αποκόρωνα τα κατάφερε μια χαρά. Με 7 παιδιά να συμμετέχουν πήρε και μετάλλιο με τον Λάμπρο Χατζηδάκη στην Γ΄ Δημοτικού. Μπράβο!

Τα αποτελέσματα (και βέβαια οι συμμετοχές του Κύδωνα) ανά τάξη:

ΝΗΠΙΑ

Απονομή νηπίων (αγόρια)

Ο Φώτης Καζάκος (10ο Νηπ Χανίων) του Κύδωνα έφτασε και πάλι στο κύπελλο! Αυτή τη φορά είχε σκληρό ανταγωνισμό από τον Νίκο Ριτζάκη με τον οποίο ισοβάθμησαν στην κορυφή. Ο Φώτης υπερίσχυσε στα κριτήρια. Τρίτος ο Κώστας Παρασύρης και σε ισοβαθμία, χάλκινος κι αυτός, ο Φρέντυ Ντενεκετζής.

Απονομή νηπίων (κορίτσια)

Στα κορίτσια χρειάστηκε μεγάλο «βάθρο». Η Ευγενία Τζομπανάκη με 3,5 βαθμούς πήρε το κύπελλο μόνη πρώτη. Στην δεύτερη θέση ισοβάθμησαν με 3 β. οκτώ (8!) κορίτσια: Η Εμμανουέλα Θεργιάκη (ασημένιο μετάλλιο) και οι Αναστασία Σερλιδάκη, Σμαράγδα Ψυκάκου, Θάνια Λιανοπούλου, Λίλιαν Σαράφη, Βασιλική Γεωργιάδη, Μαρία Φουντουλάκη & Ελένη Χαρτζουλάκη στο χάλκινο.

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες στον σύνδεσμο http://chess-results.com/Αποτελέσματα νηπίων

Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Απονομές Α΄Δημοτικού (κορίτσια)

Εδώ η ισοβαθμία δεν ήταν με το μέρος μας! Τρία υπέροχα παιδιά ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση. Τελικά ο Αντώνης Καλαϊτζάκης αναδείχθηκε πρώτος και τον συνόδευσαν στα μετάλλια δυο ταλαντούχοι μικροί της λέσχης του Κύδωνα: Δεύτερος ο Δημήτρης Λάτος και τρίτος ο συμμαθητής του στο 5ο ΔΣ Χανίων Γιάννης Αρχοντάκης. Στην ίδια κατηγορία αγωνίστηκε και ο Μιχάλης Μπολουδάκης (15ο Χανίων).

Απονομή Α΄ Δημοτικού στα αγόρια. (Η φωτο από το site της ΣΑΧ)

Στα κορίτσια η Κατερίνα Τσαφαράκη (10ο Χανίων) έπαιξε στις πάνω σκακιέρες και πήρε άξια το κύπελλο. Την ακολούθησαν η Γεωργία Αναστασάκη και η Αναστάζια Φουρναράκη (5ο Χανίων).

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες στον σύνδεσμο http://chess-results.com/Αποτελέσματα Α΄ Δημοτικού

Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Απονομές Β΄ Δημοτικού (αγόρια)

Ένα κορίτσι στην κορυφή της γενικής! Η Βίβιαν Κοντογιάννη με 6β. ήταν βέβαια και το χρυσό κορίτσι. Δεύτερη –και 4η στη γενική- η ταλαντούχα Χανιώτισσα Έλενα Ψαριανού (ΔΣ Βαμβακόπουλου), ενώ στην 3η θέση ισοβάθμησαν η Ιωάννα Χρυσού και η Μιχαέλα Βιαννιτάκη.

Απονομές Β΄ Δημοτικού (κορίτσια)

Στα αγόρια ο Θοδωρής Τζατζιμάκης (2ο Κουνουπιδιανών) ήταν πρώτος με δεύτερο τον Αποκορωνιώτη Λάμπρο Χατζηδάκη (ΔΣ Νέου Χωριού). Στο χάλκινο δυο συμμαθητές από το 8ο Χανίων, ο Γιώργος Σπυριδάκης και ο Μανόλης Βουντουράκης.

Εδώ ο Κύδωνας είχε μια πολύ δυνατή συμμετοχή. Ο Γιώργος Μπολουδάκης (15ο Χανίων) στον 7ο και τελευταίο γύρο έπαιξε για την 1η θέση με τον Τζατζιμάκη. Έχασε και το «ελβετικό ασανσέρ» τον έριξε στην 5η  των αγοριών και στην 8η της γενικής!

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες στον σύνδεσμο http://chess-results.com/Αποτελέσματα Β΄ Δημοτικού

Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Απονομές Γ΄Δημοτικού (αγόρια)

Κι εδώ ένα κορίτσι στην 1η θέση της γενικής: Η Ευγενία Πλατσάκη (19ο Χανίων) με 6β. ισοβάθμησε στην 1η θέση με τον Ραφαήλ Σαράφη (5ο Χανίων). Στα κορίτσια την Ευγενία συνόδευσαν στο βάθρο δυο δικά μας κορίτσια! Η Τέρψη Σγουρού (13ο Χανίων) πήρε το αργυρό μετάλλιο και η Έλλη Βακάλη (15ο Χανίων) το χάλκινο. Μαζί της χάλκινη σε ισοβαθμία η Ηρακλειώτισσα Αναστασία Αναστασάκη.

Στην ίδια κατηγορία πάλεψαν δυο ακόμη κορίτσια της λέσχης μας. Η Βαρβάρα Θεοδωρογλάκη (17ο Χανίων) και η Σοφία Παγκάλου (13ο Χανίων).

Απονομές Γ΄ Δημοτικού (κορίτσια)

Στα αγόρια 2ος μετά τον Σαράφη ο Δημήτρης Χωραφάς και χάλκινος ο Παντελής Γκόγκας (5ο Χανίων). Από τα παιδιά του Κύδωνα στην ίδια κατηγορία ο Στάθης Κωνστανταράκης (9ο Χανίων) έπαιξε όπως πάντα ψηλά και, αν και δεν έφτασε τώρα στο μετάλλιο, κατετάγη 7ος και βέβαια προκρίθηκε άνετα. Ο Νίκος Λουκάκης (Χρυσοπηγή) του Κύδωνα έπαιξε ψηλά και είναι πολύ κοντά στην πρόκριση για το Πανελλήνιο.

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες στον σύνδεσμο http://chess-results.com/Αποτελέσματα Γ΄ Δημοτικού

Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Απονομές Δ΄ Δημοτικού (αγόρια)

Ο Εμμανουήλ Μαυρίδης (8ο Χανίων) ξεχώρισε και πήρε το κύπελλο. Δεύτερος ο Αρίσταρχος Γιαλύτης και τρίτο ένα παιδί που πρόσφατα εντάχθηκε στο δυναμικό του Κύδωνα, ο Γιάννης Κυριακογιαννάκης (3ο Χανίων). Σε ισοβαθμία μαζί του στο χάλκινο ο Κυριάκος Λεβάκης (8ο Χανίων) και ο Βασίλης Πιτσώκος.

Από τον Κύδωνα ο Γιάννης Μπενάκης (13ο Χανίων) έπαιξε ψηλά και με 4,5β. προκρίθηκε για το Πανελλήνιο. Εξαιρετικά κοντά στην πρόκριση είναι και ο Παναγιώτης Πατεράκης (ΔΣ Στερνών). Έδωσαν τις μάχες τους και οι Γιάννης Σπανουδάκης (10ο Χανίων) και Λευτέρης Καντανολέων (3ο Χανίων).

Απονομές Δ΄ Δημοτικού (κορίτσια)

Στα κορίτσια πρώτευσαν δυο σκακίστριες από το Λασίθι. Η Κατερίνα Κοζύρη με 5,5β, πρώτη και η Καλλιόπη Ορφανάκη  με 4,5 β, δεύτερη. Στην τρίτη θέση η Σοφία Κλεοβούλου (3ο Χανίων). Η Ευαγγελία Χουδαλάκη (2ο Κουνουπιδιανών) και η Χαρά Ντουσάκη (2ο Μουρνιών) ήταν οι δυο αξιοπρεπείς παρουσίες της λέσχης μας.

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες στον σύνδεσμο http://chess-results.com/Αποτελέσματα Δ΄ Δημοτικού

Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Απονομές Ε΄ Δημοτικού (αγόρια)

Ο Αναστάσης Βιολάκης (8ο Χανίων) ήταν αήττητος με 7/7 β. Δεύτερος ο Γιώργος Αντωνιουδάκης (10ο Χανίων) και 3ος ο Δημήτρης Σακλαμπανάκης. Σε ισοβαθμία μαζί του και χάλκινοι δύο δικά μας παιδιά, ο Γιώργος Μητάκος (ΔΣ Ναυστάθμου) και ο Γιάννης Θεοδωρογλάκης (17ο Χανίων) καθώς και ο Λασιθιώτης Άγγελος Τουτουδάκης. Από τον Κύδωνα επίσης ο Θάνος Σαμπάνης (8ο Χανίων) έπαιξε ψηλά και προκρίθηκε, ενώ ο Αντώνης Λάτος (5ο Χανίων) είναι πολύ ψηλά στους επιλαχόντες και μάλλον προκρίνεται και αυτός στο πανελλήνιο. Καλά πήγε και ο Νίκος Πατεράκης (Χρυσοπηγή) ενώ έδωσε τη μάχη του και ο Ιωάννης Κονσολάκης (1ο Κουνουπιδιανών).

Απονομές Ε΄ Δημοτικού (κορίτσια)

Στα κορίτσια το κύπελλο της Ασημένιας Τσαπάκη ήταν μάλλον προβλέψιμο. Στη 2η θέση μια ταλαντούχα Ανωγειανή, η Μαρία Νταγιαντά. Στο χάλκινο ένα δικό μας κορίτσι, η Μαριαλένα Μανιατάκη (Αγροκήπιο) και στην ισοβαθμία μαζί της η Γεωργία Σκαράκη (1ο Σούδας).

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες στον σύνδεσμο http://chess-results.com/Αποτελέσματα Ε΄ Δημοτικού

ΣΤ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Απονομές ΣΤ΄ Δημοτικού (αγόρια)

Ο Ηρακλειώτης Νίκος Καζάκος με 6,5β. πήρε το χρυσό μετά από σκληρή μάχη με τον Γιάννη Αλειφέρη (Νεροκούρου) του Κύδωνα που αρκέστηκε στο ασημένιο αν και είχε την εξαιρετική συγκομιδή των 6β. Τρίτος ο Φίλιππος Παρασκάκης (8ο Χανίων) και σε ισοβαθμία μαζί του άλλοι 4! : Άγγελος Διαμαντής, Ιωάννης Κέλεαρ, Μιχάλης Φαρσάρης και Μανόλης Ροδιτάκης! Αμέσως μετά ο Γρηγορης Τζεμανάκης (8ο Χανίων) του Κύδωνα.

Απονομές Στ΄ Δημοτικού (κορίτσια)

Στα κορίτσια 1η –και 3η της γενικής- η Αντωνία Καραβιτάκη (5ο Χανίων) και 2η η Ειρήνη Τριπολιτάκη. Χάλκινες η Δανάη Κοτσιφάκη και η Αλεξάνδρα Σφυρή (Ανώγεια).

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες στον σύνδεσμο http://chess-results.com/Αποτελέσματα Στ΄ Δημοτικού

 Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Απονομές Α΄ Γυμνασίου (αγόρια)

Ο Αθανάσιος Μαυρίδης (2ο Χανίων) πήρε το κύπελλο με 6β. Ήταν και ο μόνος που νίκησε τον δικό μας Στέλιο Τσομπανάκη (6ο Χανίων) που έπαιξε καλό σκάκι στις πρώτες σκακιέρες και πήρε το ασημένιο μετάλλιο. 3ος ο Νίκος Μουλιανιτάκης από το Λασίθι.

Από την λέσχη του Κύδωνα ο Αλέξης Αγγελάκης (Πλατανιάς) πήγε πάρα πολύ καλά παρά την σχετικά μεγάλη αποχή από τις προπονήσεις και κατετάγη 4ος!

Απονομές Α΄ Γυμνασίου (κορίτσια)

Στα κορίτσια η Εριέττα Καλιοντζάκη (Νέας Κυδωνίας)  έπαιξε ψηλά, πήρε την 2η της γενικής και άξια πήρε το κύπελλο. Ακολούθησαν δυο δικά μας κορίτσια. Η Αριάδνη Βακάλη (Μουσικό Χανίων) έφτασε για πρώτη φορά στο ασημένιο μετάλλιο και το άξιζε. Η Κατερίνα Παπαδοκωνσταντάκη (7ο Χανίων) «συχνάζει» στο βάθρο και πήρε το χάλκινο. Αγωνίστηκε επίσης και η Χρυσούλα Λουκάκη (1ο Ελ. Βενιζέλου).

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες στον σύνδεσμο  http://chess-results.com/Αποτελέσματα Α΄ Γυμνασίου

Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Απονομές Β΄ Γυμνασίου (αγόρια)

Χαμός! Πολλοί ταλαντούχοι και σκληρές μάχες. Ο Γιώργος Παπιδάκης έφτασε στο κύπελλο με 6/7 β. Δεύτερος ο Κυριάκος Φυντριλάκης (5ο Χανίων) και τρίτος ο Μιχαήλ Γεωργακάκης. Πολύ καλή η παρουσία του δικού μας Ανδρέα Σηφογιαννάκη (6ο Χανίων) με 4β.

Απονομές Β΄ Γυμνασίου (κορίτσια)

Στα κορίτσια η Κατερίνα Αλειφέρη (1ο Ελ. Βενιζέλου) του Κύδωνα επικράτησε σε μια κατηγορία ζόρικη. Πήρε το κύπελλο και έχει τα συγχαρητήρια όλων μας. Δεύτερη η Μαρία Καπνιστού με τους ίδιους βαθμούς και τρίτη η Ευαγγελία Καραβιτάκη (2ο Χανίων). Ισόβαθμη χάλκινη η Στέλλα Φοινικιανάκη.

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες στον σύνδεσμο http://chess-results.com/Αποτελέσματα Β΄Γυμνασίου

Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Απονομές Γ΄ Γυμνασίου

Εύκολα λεφτά για το… στοίχημα. Ο Βαγγέλης Πατρελάκης (Κουνουπιδιανά) είναι …ΠΑΟΚ! Με 7/7 απλώς πλούτισε την συλλογή κυπέλλων. Δεύτερος ο Γιάννης Κουβίδης και τρίτος ο  Αλέξανδρος Κοτσίνης. Στην δύσκολη αυτή κατηγορία αγωνίστηκαν και τα πήγαν πολύ καλά ο Γιάννης Βουλγαράκης (5ο Χανίων) και ο Χρήστος Παπαδοκωνσταντάκης (7ο Χανίων), αμφότεροι του δικού μας ΟΦΣΧ.

Στα κορίτσια οι ίδιες κοπέλες εναλλάσσονται από χρονιά σε χρονιά. Λίγες αλλά ανταγωνιστικές! Φέτος ήταν η σειρά της Νεφέλης Ματθαιάκη να πάρει το κύπελλο και να αφήσει δεύτερη την Αριάδνη Κουτσουράκη και με τους ίδιους βαθμούς τρίτη και χάλκινη τη δική μας Ασημένια Χατζηπαναγιώτου που κλότσησε αρκετές ευκαιρίες για κάτι καλύτερο.

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες στον σύνδεσμο http://chess-results.com/Αποτελέσματα Γ΄ Γυμνασίου

ΛΥΚΕΙΑ

Απονομές Λυκείων (αγόρια)

Ο Νίκος Γεωργακόπουλος (Νέας Κυδωνίας) δεν άφησε περιθώρια. Με 5/5 επικράτησε εύκολα των υπολοίπων. Δεύτερος ο Μανόλης Ξηρουχάκης και στην τρίτη  θέση ο Χρήστος Μπροκαλάκης, ο Ανωγειανός Γιώργος Χαιρέτης και ο Χανιώτης Γιώργος Κώτσογλου (4ο Χανίων).

Απονομές Λυκείων (κορίτσια)

Στα κορίτσια η Χρυσή Κουκουράκη πήρε άξια και αυτό το κύπελλο. Είχε σκληρό ανταγωνισμό από την πολύ καλή «ασημένια» Άσπα Δαγκωνάκη. Ισόβαθμα στο χάλκινο δύο κορίτσια από τα Ανώγεια, η Βαλέρια Μίρζακ και η Δέσποινα Σαλούστρου.

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες στον σύνδεσμο http://chess-results.com/Αποτελέσματα Λυκείων

Μετά τις απονομές! Μόνο μπράβο σε όλα τα παιδιά!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν και καλή συνέχεια σε όσα παιδιά εκπροσωπήσουν τα σχολεία της Κρήτης στο Πανελλήνιο Σχολικό του 2019!

 

Top