You are here
Home > Διοργανώσεις > Σχολικά > Ομαδικά > ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ 2019

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ 2019Από τις 20 ως τις 22 Απρίλη, όπως κάθε χρόνο μια βδομάδα πριν το Πάσχα, διεξήχθησαν τα Πανελλήνια Σχολικά Ομαδικά και Ατομικά Πρωταθλήματα Σκάκι 2019. Οι αγώνες έγιναν στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου με διοργανώτρια την ΕΣΟ και την ΠΣ Περιστερίου. Ήταν η δεύτερη φορά που έγιναν στο Περιστέρι και φέτος οι διοργανωτές διόρθωσαν πολλές από τις χτυπητές αδυναμίες της περσινής διοργάνωσης. Πήραν μέρος περίπου 1200 παιδιά από κάθε γωνιά της χώρας και ήταν μια πραγματική γιορτή για το σκάκι. Οπωσδήποτε ο μειωμένος χρόνος του rapid κάνει πολλούς ανθρώπους του αθλήματος να υποτιμούν το σχολικό σκάκι. Ωστόσο τα παιδιά το απολαμβάνουν και το χαίρονται, ενώ το σκάκι διαδίδεται και αποκτά πλατιά βάση.

Στα αρνητικά της διοργάνωσης οι ανοιχτές συμμετοχές της Αττικής. Το οργανωτικό μπάχαλο των προκριματικών της Αττικής οδήγησε τους διοργανωτές να αφήσουν ουσιαστικά ελεύθερες τις συμμετοχές της Αττικής. Η μαζική αυτή συμμετοχή υποβάθμισε το επίπεδο του τουρνουά (αυτό ήταν το λιγότερο) αλλά και μείωσε την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων καθώς σε ορισμένες κατηγορίες οι 9 γύροι αποδείχθηκαν ανεπαρκείς. Το σχολικό σκάκι μπορεί και πρέπει να είναι μαζικό στα προκριματικά. Στα Πανελλήνια όμως καλό είναι να σέβονται οι διοργανωτές τις συμμετοχές από την Κρήτη που περνούν από δύο προκριματικούς και κάνουν ένα μακρύ ταξίδι, για να διαπιστώσουν ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν την …μισή Αθήνα.

 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ

Από την Κρήτη πήραν μέρος 115 παιδιά, συμμετοχή ασφαλώς εντυπωσιακή! Κάθε περιοχή και κάθε σωματείο της Κρήτης είχε την εκπροσώπησή του. Έπαιξαν παιδιά από τους  4 νομούς της Κρήτης με αρκετή συμμετοχή από την επαρχία: Από το λύκειο  Κολυμπαρίου (συμμετείχαν και στο Ομαδικό), μια πολυπληθής αποστολή από τα Ανώγεια, σκακιστές από τον Αποκόρωνα, από την ύπαιθρο του Λασιθίου, από τις Μοίρες και από την Κίσαμο.

Εντυπωσιακότερες όμως είναι οι επιτυχίες των παιδιών αυτών καθώς τα παιδιά από τα σωματεία της Κρήτης πήραν 19 (!) μετάλλια, ενώ ακόμη 10 ανέβηκαν στο βάθρο καθώς η ΕΣΟ (ορθώς λόγω της τεράστιας συμμετοχής) βράβευσε με διπλώματα και τις θέσεις 4-5-6.

Η ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΚΥΔΩΝΑ

Παιδιά της λέσχης του Κύδωνα στο Περιστέρι

Η λέσχη του Κύδωνα είχε μια αρκετά μαζική αποστολή καθώς πήραν μέρος 16 αγόρια και κορίτσια. Όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά έπαιξαν καλά και κατετάγησαν ψηλά στις βαθμολογίες των κατηγοριών τους. Τρία από αυτά πήραν μετάλλια: Φώτης Καζάκος (νήπια-χάλκινο), Έλλη Βακάλη (Γ΄ Δημοτικού-αργυρό) και Ασημένια Χατζηπαναγιώτου (Γ΄ Γυμνασίου-αργυρό). Άλλα 2 παιδιά ανέβηκαν στο βάθρο στις θέσεις 4-6: Ο Γιάννης Κυριακογιαννάκης (Δ΄ Δημοτικού-4ος) και η Τέρψη Σγουρού (Γ΄ Δημοτικού-6η).  Πήραν μέρος με επιτυχία και οι: Δημήτρης Λάτος (Α΄) , Γιάννης Αρχοντάκης (Α΄), Λάμπρος Χατζηδάκης (Β΄), Στάθης Κωνστανταράκης (Γ΄), Βαρβάρα Θεοδωρογλάκη (Γ΄), Γιάννης Μπενάκης (Δ΄) , Γιάννης Θεοδωρογλάκης (Ε΄), Γιώργος Μητάκος (Ε΄) , Αντώνης Λάτος (Ε΄), Στέλιος Τσομπανάκης (Α΄ Γυμν.) και  Γιάννης Βουλγαράκης (Γ΄ Γυμν.).

Κάποιες φορές (ευτυχώς) η σοβαρότητα απουσιάζει!

Τα παιδιά συνόδευσαν οι προπονητές Γιώργος Μυλωνάκης και  Νίκος Σγουρός και η υπεύθυνη των ακαδημιών Κατερίνα Κουρνιδάκη. Επίσης με την διπλή ιδιότητα του διοικητικού και του γονέα ο έφορος σκάκι του Κύδωνα Ιάκωβος Καζάκος. Στην παρέα του καφέ και της …αναμονής μετείχαν φυσικά και όλοι οι γονείς των μικρών σκακιστών.

Ξεχωριστό χρώμα έδωσε και ο (Κρητικός πια) Κώστας Κλόκας με το σκακιστικό υλικό που διέθετε.

Ο Κώστας Κλόκας

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά στους συνδέσμους που υπάρχουν κατά τάξη. Εδώ θα αναφερθούμε στην παρουσία των μαθητών και των μαθητριών από την Κρήτη, πρώτα στο Ατομικό και μετά στο Ομαδικό:

 ΑΤΟΜΙΚΟ

ΝΗΠΙΑ

Ο Φώτης Καζάκος στο τρίτο σκαλί του βάθρου

Ο Φώτης Καζάκος (Χανιά) του Κύδωνα ξεχώρισε αναμφίβολα. Έπαιξε στις «πάνω» σκακιέρες όλο το τουρνουά, τελικά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 7/9 β. και επιβεβαιώνει συνέχεια το ταλέντο του. Μπράβο και πάλι!

Φώτης Καζάκος

Πολύ καλή και η παρουσία του Φρέντυ Τενεκετζή (Χανιά) με 5,5/9 και την 14η θέση της κατάταξης και του Νίκου Ριτζάκη ( Χανιά)με 5/9.  Έπαιξαν ακόμη με επιτυχία οι: Μιχάλης Ζωγράφος (Χανιά), Κώστας Παρασύρης (Ηράκλειο), Αστρινός Τζωράκης (Ηράκλειο), Άγγελος Τρυπιάς (Ηράκλειο), Εμμανουέλα Θεριάκη (Ηράκλειο), Ηρακλής Σχετάκης (Χανιά) και Βασίλης Τζατζιμάκης (Χανιά).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/νήπια 2019

Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Πολλές καλές συμμετοχές από το νησί. Ο Δημήτρης Λάτος (Χανιά) της λέσχης του Κύδωνα τα πήγε θαυμάσια και με με 6,5/9 β. κατετάγη 7ος. Είναι σίγουρο ότι στο μέλλον θα μας απασχολήσει ευχάριστα. Ο Αντώνης Καλαϊτζάκης (Ηράκλειο) και ο Νίκος Καϊσερλής (Ηράκλειο) είχαν επίσης πολύ καλή συγκομιδή βαθμών με 6/9. Τους ακολούθησε ο Γιάννης Αρχοντάκης (Χανιά) του Κύδωνα με 5/9β., ο οποίος έπαιξε ψηλά ως τους τελευταίους γύρους. Με τους ίδιους βαθμούς ο Κώστας Αναγνωστόπουλος (Άγ. Νικόλαος), ο Μανώλης Χωραφάς (Άγ. Νικόλαος), ο Γιώργος Παριωτάκης (Ηράκλειο) και ο Κώστας Σηφάκης (Ηράκλειο). Έπαιξαν ακόμη (κατά σειρά κατάταξης) οι Μάρκος Τσαρουχάς (Ηράκλειο), ο Γιώργος Τζανουδάκης (Ρέθυμνο), ο Ανδρέας Κακαουνάκης (Κίσαμος) και ο Στάθης Λαγουδιανάκης (Άγ. Νικόλαος).

Δημήτρης Λάτος

Στα κορίτσια πολύ καλή η εμφάνιση της Κατερίνας Τσαφαράκη (Χανιά) που ανέβηκε στο βάθρο της 5ης θέσης με 5,5/9β.

Γιάννης Αρχοντάκης

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/Α΄ Δημοτικού 2019

Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ο Γιώργος Σπυριδάκης (Χανιά) ήταν εξαίρετος! Με 8/9β. έκανε ένα σπουδαίο τουρνουά και πήρε το αργυρό μετάλλιο. Με 6,5/9 β. πήγαν εξαιρετικά καλά και ο Θόδωρος Τζατζιμάκης (Χανιά) όπως και ο Λάμπρος Χατζηδάκης (Αποκόρωνας). Ο Λάμπρος εκπροσώπησε τόσο την χανιώτικη επαρχία όσο και τη λέσχη του Κύδωνα με την οποία προπονείται.

Λάμπρος Χατζηδάκης

Πολύ καλές παρουσίες και οι: Μανώλης Φανουργάκης (Άγ. Νικόλαος), Μανώλης Βουντουράκης (Χανιά), Αλέξανδρος Λειβαδιτάκης (Χανιά), Βαρδής Κουρμουλάκης (Ρέθυμνο), Έκτορας Παπαχρονάκης (Ηράκλειο) και Μανώλης Γιαλύτης (Κριτσά Λασιθίου).

Στα κορίτσια το βάθρο και οι καλές σειρές κατάταξης έλαμψαν από τις Κρητικοπούλες! Η Έλενα Ψαριανού (Χανιά) κατέκτησε το κύπελλο της πρώτης θέσης με 6,5/9 β. Η Έλενα διακρίνεται από τα νήπια και της αξίζουν συγχαρητήρια! Στα μετάλλια της έκανε παρέα η χάλκινη Χριστίνα Παναγιωτάκη (Ηράκλειο) με 6/9. Στην 6η θέση του βάθρου  με τους ίδιους βαθμούς η Ιωάννα Χρυσού (Ρέθυμνο). Στην 7η θέση η Βίβιαν Κοντογιάννη (Ηράκλειο) και στην 9η η Μιχαέλα Βιανιτάκη (Ηράκλειο).

Ας σημειωθεί ότι πρόσθετη δυσκολία έδινε στην κατηγορία αυτή το μεγάλο πλήθος των συμμετοχών (140 παιδιά!).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/Β΄Δημοτικού 2019

Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Η Έλλη Βακάλη στο αργυρό μετάλλιο και η Τέρψη Σγουρού στην 6η θέση

Άλλη μια κατηγορία με πολλές συμμετοχές (172!), πολλές επιτυχίες από την Κρήτη (14) αλλά και ειδικότερα από τον Κύδωνα.

Έλλη Βακάλη
Στάθης Κωνστανταράκης

Στα αγόρια ο Ραφαέλ Σαράφης (Χανιά) με 7,5/9 πήρε το χάλκινο μετάλλιο επιβεβαιώνοντας το ταλέντο του. Με τους ίδιους βαθμούς ο Παντελής Γκόγκας (Χανιά) ήταν άτυχος γιατί τα κριτήρια τον κατέταξαν 5ο με μόλις μία ήττα! Πολύ ψηλά και ο Αντώνης Διδασκάλου (Ρέθυμνο) με 7/9 β. Ο Γιώργος Στράλης (Χανιά), ο σκακιστής του Κύδωνα Στάθης Κωνστανταράκης (Χανιά) και ο Μανώλης Λειβαδιτάκης (Χανιά) έκαναν ένα πολύ καλό τουρνουά με 6/9 β. Καλές παρουσίες είχαν και οι Κώστας Μπακάλης (Ηράκλειο), Γιώργος Στρατιδάκης (Ηράκλειο), Δημήτρης Χωραφάς (Άγ. Νικόλαος) με 5/9β και ο Γιώργος Σχετάκης (Χανιά, 5β).

Έλλη Βακάλη

Στα κορίτσια τα πήγαμε πάλι περίφημα με 4 συμμετοχές, όλες από τα Χανιά. Η Ευγενία Πλατσάκη (Χανιά) ήταν για μια ακόμη φορά πρώτη με 6,5/9β. Την ακολούθησε με 6/9β. η δική μας Έλλη Βακάλη (Χανιά). Για να φτάσει μάλιστα στο αργυρό μετάλλιο η σκακίστρια του Κύδωνα έπρεπε να αντιμετωπίσει εκτός από τους αντιπάλους στη σκακιέρα και έναν υψηλό πυρετό που την ταλαιπώρησε όλο το διήμερο. Διπλό μπράβο λοιπόν! Την ακολούθησαν δυο επίσης δικά μας κορίτσια: Η Τέρψη Σγουρού (Χανιά) ανέβηκε στο βάθρο της 6ης θέσης με 5/9, ενώ με τους ίδιους βαθμούς 8η κατετάγη η συναθλήτριά της Βαρβάρα Θεοδωρογλάκη (Χανιά).

Τέρψη Σγουρού

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα παιδιά από την Κρήτη έκαναν πάνω από 50%, δείγμα της πολύ καλής παρουσίας τους.

Τέρψη Σγουρού
Βαρβάρα Θεοδωρογλάκη

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/Γ΄ Δημοτικού 2019

Δ΄  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Στην κορυφή της γενικής κατάταξης ένα κορίτσι από τα Χανιά! Η Χρυσή Χασουράκη με 8/9β. πήρε δύο κύπελλα. Τόσο αυτό της γενικής όσο και αυτό των κοριτσιών. Η επιτυχία της είναι μεγαλύτερη, αν προσθέσουμε το γεγονός ότι η Δ΄ Δημοτικού ήταν επίσης πολυπληθής κατηγορία (182 συμμετοχές). Την ακολούθησαν τρία αγόρια με 7,5 β. Ανάμεσά τους ο σκακιστής της λέσχης μας Γιάννης Κυριακογιαννάκης (Χανιά), ο οποίος, αν και ισοβάθμησε στην πρώτη(!) θέση των αγοριών, έμεινε χωρίς μετάλλιο γιατί η επικράτηση της Χασουράκη τον κατέταξε 4ο. Έτσι κι αλλιώς του αξίζουν συγχαρητήρια!

Ο Γιάννης Κυριακογιαννάκης στην 4η θέση

Ακολούθησαν πολλές εξαιρετικές παρουσίες από το νησί: ο Εμμανουήλ Μαυρίδης (Χανιά) με 7β., ο Μανώλης Καλαϊτζάκης (Ηράκλειο) και ο Κυριάκος Λεβάκης (Χανιά) με 6,5β., ο Βασίλης Πιτσώκος (Ηράκλειο), ο Αρίσταρχος Γιαλύτης (Κριτσά Λασιθίου), ο Εμμανουήλ Τζανετής (Ηράκλειο) και ο σκακιστής του Κύδωνα Γιάννης Μπενάκης (Χανιά) με 6β.  Καλές συμμετοχές επίσης από τον Γιώργο Τερζάκη (Ηράκλειο),τον Μανώλη Πλευριτάκη (Άγ. Νικόλαος) και τον Τίτο Τζίτζικα (Ηράκλειο).

Γιάννης Κυριακογιαννάκης
Γιάννης Μπενάκης

Στα κορίτσια την Χρυσή Χασουράκη (Χανιά) ακολούθησε στο αργυρό μετάλλιο η Κατερίνα Κοζύρη (Άγ. Νικόλαος) συγκροτώντας δίδυμο κορυφής! Ακολούθησαν σε καλές θέσεις η Καλλιόπη Ορφανουδάκη (Άγ. Νικόλαος), η Σοφία Κλεοβούλου (Χανιά), η Μυρτώ Μανιαδάκη (Ηράκλειο) και η Νεφέλη Αργυρούδη (Ηράκλειο)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/Δ΄ Δημοτικού 2019

Ε΄  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Άλλη μια πρωτιά για ένα παιδί από τα Χανιά. Ο Γιώργος Αντωνιουδάκης πήρε το κύπελλο με 7,5/9β. Πολύ καλή η παρουσία του Γιώργου Μακρή (Ηράκλειο) και του δικού μας (Κύδων), Γιάννη Θεοδωρογλάκη (Χανιά) με 5,5β. Πολύ καλό τουρνουά και για τους Νίκο Αργυριάδη (Ηράκλειο), τον σκακιστή του Κύδωνα Γιώργο Μητάκο (Χανιά) και τον Άρη Μελετίου (Χανιά). Θετική η παρουσία του Άγγελου Τουτουδάκη (Άγ. Νικόλαος) και του δικού μας Αντώνη Λάτου (Χανιά).

Γιάννης Θεοδωρογλάκης
Γιώργος Μητάκος
Αντώνης Λάτος

Στα κορίτσια η ταλαντούχα Ασημένια Τσαπάκη (Ηράκλειο) πήρε το χάλκινο μετάλλιο με 6,5/9. Σε πολύ καλές θέσεις και η Γεωργία Σκαράκη (Χανιά) όπως κι η Μαρία Νταγιαντά (Ανώγεια). Μπράβο σε όλα τα παιδιά!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/Ε΄ Δημοτικού 2019

ΣΤ΄   ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Στα αγόρια δεν είχαμε κάποιο μετάλλιο, είχαμε όμως 3 πολύ καλές συμμετοχές. Ο Παναγιώτης Μπατσάκης (Κίσαμος) και ο Μανόλης Ροδιτάκης (Ηράκλειο) με 5,5β. και ο Μιχάλης Χριστοδουλάκης (Χανιά) με 5β. είχαν πολύ θετική παρουσία.

Στα κορίτσια η Αντωνία Καραβιτάκη (Χανιά) πήρε το κύπελλο της α΄ θέσης με 6,5/9β. Ακολούθησαν η Δανάη Κοτσυφάκη (Ηράκλειο), η Ειρήνη Τριπολιτάκη (Ρέθυμνο) και η Αλεξάνδρα Σφυρή (Ανώγεια).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/ΣΣ΄ Δημοτικού 2019

Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Στα αγόρια την καλύτερη εμφάνιση έκανε ο Αθανάσιος Μαυρίδης (Χανιά) που κατετάγη 5ος με 6,5/9β. Για άλλη μια φορά εμφανίστηκε ανταγωνιστικός και δυνατός ο σκακιστής του Κύδωνα Στέλιος Τσομπανάκης (Χανιά) με θετική συγκομιδή 5,5 β. Ο Γιώργος Καβούνης (Ρέθυμνο) και ο Μανώλης Φραϊδάκης (Ρέθυμνο) έκαναν 4/9β.

Στέλιος Τσομπανάκης

Στα κορίτσια πήρε μέρος η Άννα-Μαρία Χαλκιαδάκη (Μοίρες).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/Α΄ Γυμνασίου 2019

Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Παραδοσιακά ανταγωνιστική κατηγορία με ικανότατους σκακιστές. Ο Γιώργος Παπιδάκης (Ηράκλειο) με 6,5/9 πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Στο βάθρο ανέβηκε και ο ικανότατος Παναγιώτης Τζαγκαράκης (Χανιά) που κατετάγη 5ος. Μισό βαθμό πιο πίσω ο Κυριακός Φυντριλάκης (Χανιά). Καλή παρουσία και από τον Μιχάλη Γεωργακάκη (Ηράκλειο) και τον Καλανδράνη Θανάση (Χανιά).

Στα κορίτσια η Ευαγγελία Καραβιτάκη (Χανιά) επιβεβαίωσε ακόμη μια φορά ότι είναι η καλύτερη της φουρνιάς της και πήρε άνετα το κύπελλο της α΄ θέσης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/Β΄Γυμνασίου 2019

Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου με το αργυρό μετάλλιο

Πολλές και ποιοτικές συμμετοχές και στην Γ΄ Γυμνασίου. Ο Αρθούρος Μπαϊραμιάν (Χανιά) κατετάγη 7ος με 6/9β. , επίδοση που τον τιμάει. Εξαιρετικός και ο σκακιστής του Κύδωνα Γιάννης Βουλγαράκης (Χανιά) που με τους ίδιους βαθμούς 6/9 πήρε την 9η θέση. Μισό βαθμό πιο κάτω ο Γιάννης Κουτσουράκης (Ηράκλειο) και ακολούθησε με θετικό πρόσημο κι αυτός ο Γιώργος Παπαδημητράκης (Χανιά) με 5/9.

Γιάννης Βουλγαράκης
Ασημένια Χατζηπαναγιώτου

Στα κορίτσια το βάθρο γέμισε Κρήτη! Η αθλήτρια της λέσχης του Κύδωνα Ασημένια Χατζηπαναγιώτου (Χανιά) ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με 6/9 και πήρε το αργυρό μετάλλιο. Καθώς η Ασημένια αγωνίζεται με υποσχετική στα Ανώγεια, πιστώνεται στον ΣΟ Ανωγείων και το πρώτο μετάλλιο του Συλλόγου σε πανελλήνια σχολικά. Στο χάλκινο μετάλλιο η Νεφέλη Ματθαιάκη (Ηράκλειο) και αμέσως μετά ισόβαθμη η Αριάδνη Κουτσουράκη (Ηράκλειο). Είναι ιδιαίτερα κολακευτικό για το νησί να μεταφέρεται σχεδόν αυτούσιο το βάθρο των Παγκρήτιων σχολικών στα πανελλήνια. Απλώς στα Παγκρήτια ήταν άλλη η σειρά (Ματθαιάκη-Κουτσουράκη-Χατζηπαναγιώτου). Λίγο παρακάτω 7η η Κωνσταντίνα Ηγουμενάκη (Ηράκλειο).

Ασημένια Χατζηπαναγιώτου

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/Γ΄ Γυμνασίου 2019

ΛΥΚΕΙΑ

Στα λύκεια η συμμετοχή της Κρήτης ήταν σχετικά μεγάλη.

Στα αγόρια ο εξαίρετος Νίκος Γεωργακόπουλος (Χανιά) πήρε ακόμη ένα μετάλλιο, το χάλκινο, με 7/9. Το παιδί αυτό κοσμεί το χανιώτικο σκάκι, όχι μόνο για τις ικανότητές του αλλά και για την αφοσίωσή του. Ακολούθησε ένας πολύ καλός σκακιστής από τα Ανώγεια. Ο Γιώργος Χαιρέτης έκανε 4,5/9 και επιβεβαίωσε την άνοδό του. Ισόβαθμος ο Μανώλης Ξηρουχάκης (Ηράκλειο) έκανε ένα καλό τουρνουά. Τις συμμετοχές έκλεισαν 4 παιδιά από το λύκειο Κολυμβαρίου: Αντώνης Μουτσόπουλος, Κώστας Γεωργιάδης, Ηλίας Σαραντολάκης και Ραφαήλ Σαραντολάκης.

Στα κορίτσια είχαμε δύο πολύ καλές συμμετοχές από τα Ανώγεια η Δέσποινα Σαλούστρου «είδε» βάθρο και κατετάγη 6η ενώ μία θέση πιο κάτω 7η η Βαλέρια Μιρζάκ.

Στα παιδιά των Λυκείων και μόνο η συμμετοχή είναι άθλος. Μπράβο τους! Ας μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν από τα σχολικά πέρασαν σκακιστές και σκακίστριες της Εθνικής Ελλάδας. Πρόχειρα αναφέρουμε την πρωτιά του 2011 στα λύκεια από την διεθνή σκακίστρια του Κύδωνα Κατερίνα Παυλίδου και την περσινή συμμετοχή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσολακίδου στο ομαδικό με το σχολείο της!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/Λύκεια 2019

ΟΜΑΔΙΚΟ

Στα αρνητικά της παρουσίας των Κρητών σκακιστών φέτος ήταν η ισχνή παρουσία σχολικών ομάδων από το νησί στο ομαδικό. Για διάφορους λόγους μόνο δύο ομάδες της Κρήτης κατάφεραν να ταξιδέψουν και να αγωνιστούν. Ας δούμε κατά κατηγορία τους νικητές και τις χανιώτικες συμμετοχές.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Από την Κρήτη πήρε μέρος μόνο η ομάδα του 5ου ΔΣ Χανίων. Κατά παράδοση ισχυρή ομάδα, με πολλές επιτυχίες σε Παγκρήτια και Πανελλήνια πρωταθλήματα, αυτή τη φορά περιορίστηκε σε μια καλή κατάταξη. Το 5ο ΔΣ κατετάγη στις θέσεις 14-18. Συγκέντρωσε 7/12 βαθμούς με 3 νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Για το χανιώτικο σχολείο αγωνίστηκαν οι Ραφαέλ Σαράφης, Παντελής Γκόγκας, Γιώργος Στράλης και η Αντωνία Καραβιτάκη.

Στα μετάλλια ήταν κατά σειρά:

1) Ευρωπαϊκό πρότυπο Α, 2) Σχολή Μωραΐτη, 3) 2ο Κοζάνης

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/Ομαδικό Δημοτικών 2019

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Δημήτρης και Κωνσταντίνος Στεφάνου με την ομάδα τους

Δυστυχώς καμία ομάδα από την Κρήτη δεν κατάφερε να αγωνιστεί. Ο Κύδωνας όμως είδε έναν εκλεκτό σκακιστή του στο βάθρο. Ο Κωνσταντίνος Στεφάνου, μαζί με τον αδελφό του Δημήτρη, ήταν ο βασικός συντελεστής της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου για τα Εκπαιδευτήρια Πάνου της Πάτρας. Ήταν αήττητος με 4 νίκες και δύο ισοπαλίες. Τα δύο αδέλφια ξεχωρίζουν τόσο για τις επιδόσεις τους στο σκάκι, όσο και για το ήθος τους. Ο Κύδωνας τους συγχαίρει!

Στα μετάλλια ήταν κατά σειρά:

1) Ιωνίδειος Πειραιά , 2)Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη 3)Εκπαιδευτήρια Πάνου Πατρών

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/Ομαδικό Γυμνασίων 2019

ΛΥΚΕΙΑ

Ένα λύκειο από την χανιώτικη ύπαιθρο, το Λύκειο Κολυμβαρίου, εκπροσώπησε το νησί. Τερμάτισε στην 8η θέση και την αξία της την έχει και μόνο η παρουσία της στους Πανελλήνιους. Πήραν μέρος οι Αντώνης Μουτσόπουλος, Κώστας Γεωργιάδης, Ηλίας Σαραντολάκης, Ραφαήλ Σαραντολάκης και η Μυρτώ Παρδαλάκη.

Στα μετάλλια ήταν κατά σειρά:

1) Ιωνίδειος Πειραιά , 2)ΓΕΛ Ναυπάκτου, 3) Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/Ομαδικό Λυκείων 2019

Σημ: Οι φωτογραφίες είναι της Νίκης Ρήγα και του Περικλή Βακάλη.

Πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα των διοργανωτών   https://www.chessfed.gr/sxolika2019/index.php

Εκ μέρους του Κύδωνα οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την ΑΝΕΚ για τις εκπτώσεις και τις διευκολύνσεις που παρείχε σε αθλητές και συνοδούς στην μετακίνησή τους.

Top