You are here
Home > Διοργανώσεις > Νεανικά > Ατομικά > ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ 2019

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ 2019



Από τις 25 Ιουνίου ως τις 2 Ιουλίου έγιναν στην Πάτρα τα Πανελλήνια Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα 2019. Διεξήχθησαν σε 5 ηλικιακές κατηγορίες (<8, <10, <12, <14 & <16 ετών) σε αγόρια και κορίτσια. Πήραν μέρος εκατοντάδες σκακιστές και σκακίστριες από κάθε γωνία της Ελλάδας ανάμεσά τους 46 από την Κρήτη. Γενικά τα παιδιά από την Κρήτη, αν και μας έχουν συνηθίσει σε πολλές επιτυχίες, αυτή την φορά δεν έφεραν μεγάλη συγκομιδή μεταλλίων.

Το κύπελλο της πρώτης θέσης κατέκτησε η Βίβιαν Κοντογιάννη (Ηράκλειο) στην κατηγορία κοριτσιών <8 ετών!

Ασημένιο μετάλλιο πήρε η Αντωνία Καραβιτάκη (Χανιά) στην κατηγορία Κ<12 ετών.

Χάλκινα μετάλλια πήραν η Χρυσή Χασουράκη (Χανιά, Κ<10 ετών), η Ασημένια Τσαπάκη (Ηράκλειο, Κ<12 ετών), η Ευαγγελία Καραβιτάκη (Χανιά, Κ<14 ετών) και ο Βαγγέλης Πατρελάκης (Χανιά, Α<16 ετών).

Καλά πλασαρίσματα όμως μέσα στην δεκάδα πήραν αρκετά άλλα παιδιά.

Στην 4η θέση ήταν η Μιχαέλα Βιανιτάκη (Ηράκλειο, Κ<8) και ο Γιώργος Αντωνιουδάκης (Χανιά, Α<12).

Στην 5η θέση η Ιωάννα Χρυσού (Ρέθυμνο, Κ<8), η Στέλλα Φοινικιανάκη (Ηράκλειο, Κ<14), η Χρυσή Κουκουράκη (Ρέθυμνο, Κ<16), ο Χρήστος Μαρινάκης (Χανιά, Α<16) και ο Γιώργος Σπυριδάκης (Χανιά, Α<8).

Στην 6η θέση ο Παναγιώτης Τζαγκαράκης (Χανιά, Α<14).

Στην 7η θέση η Έλενα Ψαριανού (Χανιά, Κ<8), η Γεωργία Σκαράκη (Χανιά, Κ<12) και η Αριάδνη Κουτσουράκη (Ηράκλειο, Κ<16).

Στην 8η θέση η Ευγενία Πλατσάκη (Χανιά, Κ<10) και ο Μιχάλης Πελαντάκης (Ρέθυμνο, Α<16).

Στην 9η θέση η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου (Χανιά, Κ<16) και ο Κυριάκος Φυντριλάκης (Χανιά, Α<14).

Στην 10η θέση η Κατερίνα Κοζύρη (Άγιος Νικόλαος, Κ<10), η Νεφέλη Ματθαιάκη (Ηράκλειο, Κ<16).

Μετά την δεκάδα κατατάχτηκαν τα παρακάτω παιδιά από την Κρήτη:

Ανδρέας Σηφογιαννάκης, Χρήστος Μπροκαλάκης, Ασπασία Δαγκωνάκη, Ραφαήλ Σαράφης, Γιώργος Παπιδάκης, Γιώργος Στράλης, Ειρήνη Εργαζάκη, Ειρήνη Τριπολιτάκη, Βαρβάρα Θεοδωρογλάκη, Καλλιόπη Ορφανάκη, Λάμπρος Χατζηδάκης, Μανόλης Μαυρίδης, Γιάννης Καρτσάκης, Μανόλης Καλαϊτζάκης, Αντώνης Καλαϊτζάκης, Παντελής Γκόγκας, Γιάννος Κουτσουράκης, Αθανάσιος Μαυρίδης, Γιώργος Τερζάκης, Γιώργος Σχετάκης, Ηλίας Κοζύρης, Φίλιππος Παρασκάκης και Γιάννης Θεοδωρογλάκης.

Η αποστολή της λέσχης του Κύδωνα αποτελούνταν από 7 παιδιά. Τα αποτελέσματά τους ήταν λίγο κατώτερα των αναμενόμενων σε σχέση με τις δυνατότητες των παιδιών, αλλά τα πανελλήνια αυτά πρωταθλήματα έχουν πάντα πίεση και άγχος και αυτό επηρεάζει τους νεαρούς αθλητές.

Η αποστολή του Κύδωνα με τον προπονητή Γιώργο Μυλωνάκη

Στην κατηγορία Α<8 ετών πήρε μέρος ο Λάμπρος Χατζηδάκης του ΑΣ Αποκόρωνα, που όμως προπονείται με τον Κύδωνα και τον θεωρούμε …δικό μας παιδί. Ο Λάμπρος, ξεμυαλισμένος από την θάλασσα του Ρίο, μπήκε άσχημα στο τουρνουά, μετά …έστρωσε και τελείωσε με 4β. και την πολύτιμη εμπειρία.

Ο Λάμπρος Χατζηδάκης του ΑΣ Αποκόρωνα

Στην πολυπληθή κατηγορία Α<12 ετών ο Γιάννης Θεοδωρογλάκης επίσης ξεκίνησε με άγχος και οι 3,5β. τον αδικούν. Την επόμενη χρονιά θα είναι πιο δυνατός!

Ο Γιάννης Θεοδωρογλάκης

Στην πολύ ανταγωνιστική και δύσκολη κατηγορία των Α<14 ετών ο Πατρινός σκακιστής του Κύδωνα Κωνσταντίνος Στεφάνου έπαιξε καλό σκάκι και πήρε την πολύ καλή 7η θέση με 5,5/9β.

Ο Κωνσταντίνος Στεφάνου

Στην ίδια κατηγορία Α<14 ο Ανδρέας Σηφογιαννάκης ξεκίνησε εντυπωσιακά και στόχευσε ψηλά. Δικαιούται να θεωρεί τον εαυτό του άτυχο γιατί έχασε μια κρίσιμη «κερδισμένη» παρτίδα από λάθος που στο επίπεδό του σπάνια γίνεται. Μετά η απογοήτευση δεν τον άφησε να παίξει αυτό που μπορεί. Η 11η θέση με 5/9β. είναι πολύ καλή, αλλά δεν τον ικανοποιεί.

Ο Ανδρέας Σηφογιαννάκης

Στα Α<16 ετών ο Χρήστος Μαρινάκης κατετάγη στην πολύ κολακευτική 5η θέση με 6/9β. Στόχευε όμως παραπάνω με βάση τις ικανότητές του!

Ο Χρήστος Μαρινάκης

Στα κορίτσια <10 ετών η Βαρβάρα Θεοδωρογλάκη δεν βρέθηκε στις καλές της. Μένει η εμπειρία ενός δυνατού τουρνουά που την έκανε δυνατότερη!

Η Βαρβάρα Θεοδωρογλάκη

Στα κορίτσια <16 ετών η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου κατετάγη 9η με 4/7β. Η ίδια ξέρει ότι μπορούσε κάτι πολύ καλύτερο αλλά το άγχος μάλλον κυριάρχησε σε μερικές παρτίδες. Όταν απαλλάχτηκε από το άγχος, έπαιξε καλύτερο σκάκι.

Η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου

Αφήσαμε τελευταίο τον επικεφαλής της αποστολής, τον «έγκλειστο του δωματίου 107». Ο προπονητής Γιώργος Μυλωνάκης, είχε ένα βαρύ έργο καθώς προετοίμαζε και ανέλυε παρτίδες για 7 παιδιά. Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι υπήρχαν και δύο διπλοί γύροι, κυριολεκτικά δεν προλάβαινε να φάει. Κουράστηκε πολύ και «πάλευε» με τους αθλητές του.

Οι συνοδοί Χατζηπαναγιώτου, Δημοπούλου, Θεοδωρογλάκης και Μελετάκη είχαν πιο εύκολο έργο. Τις βόλτες τους στην Πάτρα δυσκόλεψε μόνο ο καύσωνας που κυριάρχησε τις μέρες εκείνες.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά και …του χρόνου!

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για κάθε κατηγορία στον σύνδεσμο http://chess-results.com/Πανελλήνια Νεανικά 2019

Top