You are here
Home > Διοργανώσεις > Νεανικά > Ατομικά > ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ <18: ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ <18: ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΣτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων & Νεανίδων <18 ετών που διεξήχθη από τις 2 ως 8 Γενάρη 2020 στο Ρέθυμνο, ο σκακιστικός Κύδωνας είχε μια μεγάλη επιτυχία καθώς η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου κατέλαβε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο. Η Ασημένια στο παρελθόν είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο σε πανελλήνιους σχολικούς αγώνες (ράπιντ σκάκι) και είχε κάποια καλά πλασαρίσματα σε άλλες εθνικού επιπέδου διοργανώσεις νεανικές και σχολικές. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που φτάνει σε τέτοιου επιπέδου επιτυχία.

Το πρωτάθλημα διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο Σκακιστικός Όμιλος Ρεθύμνου στο ξενοδοχείο Αχίλλειον Πάλλας. Τόσο το αγωνιστικό κομμάτι, όσο και οι συνθήκες φιλοξενίας ήταν άψογες και για αυτό φρόντισαν οι άνθρωποι του ΣΟ Ρεθύμνου με την συμπαράσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι αγώνες έγιναν σε δύο ομίλους (open και Νεανίδων) και ήταν τουρνουά 9 γύρων.

Γρηγόρης Βαρδάκας

Στον open όμιλο πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Γρηγόρης Βαρδάκας του ΣΟ Κατερίνης με 7/9 β.. Στη δεύτερη θέση του βάθρου ισόβαθμος με 7/9β. αλλά μόλις μισό πόντο λιγότερο στα μπούχολτς ένας Βολιώτης σκακιστής που αγωνίζεται για την ΕΣΘ, ο Κώστας Τσαρσιταλίδης. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ηρακλειώτης Αλέξανδρος Κοτσίνης του ΟΑΑΗ (6,5/9β.).

Χρήστος Μαρινάκης

Ακολούθησε ισόβαθμος ένας άλλος Ηρακλειώτης σκακιστής, ο Γιώργος Παπιδάκης του ΣΟΗ. Στην 5η θέση ο Παναγιώτης Μπαρδής (Πανελλήνιος) και ισόβαθμος μαζί του ο Χρήστος Μαρινάκης του Κύδωνα. Ο Χρήστος για ακόμη μια φορά χάνει στις λεπτομέρειες το βάθρο μιας μεγάλης διοργάνωσης. Ωστόσο το ταλέντο και οι ικανότητές του στο μέλλον θα τον φέρουν εκεί που αξίζει.

Ανδρέας Σηφογιαννάκης

Στην 13 θέση με 5β. βρίσκουμε την άλλη πολύ καλή παρουσία του Κύδωνα, τον Ανδρέα Σηφογιαννάκη. Ο Ανδρέας είναι γεννημένος το 2005 αλλά έδειξε ικανός για πολλά πράγματα στο μέλλον. Από τον Κύδωνα συμμετείχε και ο μικρότερος (2008) Γιάννης Θεοδωρογλάκης. Έκανε 3,5 βαθμούς και μάζεψε πολύτιμη εμπειρία.

Γιάννης Θεοδωρογλάκης

Οι καλύτερες συμμετοχές από Κρήτη ήταν:

3) Αλέξανδρος Κοτσίνης  (ΟΑΑΗ) 6,5 β.

4) Γιώργος Παπιδάκης   (ΣΟΗ) 6,5 β.

6) Χρήστος Μαρινάκης (ΚΥΔΩΝ) 6 β.

7) Γιάννης Κουβίδης (ΟΦΗ) 5,5β.

8) Χρήστος Μπροκαλάκης (ΟΦΗ) 5,5β.

10) Μιχάλης Πελαντάκης (ΣΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ) 5,5 β.

12) Παναγιώτης Τζαγκαράκης (ΣΑΧ) 5 β.

13) Ανδρέας Σηφογιαννάκης (ΚΥΔΩΝ) 5 β.

14) Γιώργος Αντωνιουδάκης (ΣΑΧ) 5 β.

15) Νίκος Γαλανάκης (ΚΑΙΣΣΑ) 5 β.

17) Γιάννος Κουτσουράκης (ΟΑΑΗ) 4,5 β.

19) Ραφαήλ Σαράφης (ΣΑΧ) 4,5 β.

……………………………………………………..

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ομίλου στον σύνδεσμο https://chess-results.com/Πανελλήνιο εφήβων 2020

Απονομές σε Εφήβους και Νεάνιδες

Στον όμιλο των Νεανίδων υπήρξαν συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού καθώς τουλάχιστον 10-12 κορίτσια ήταν ικανά για κάθε αποτέλεσμα και αυτό αποτυπώθηκε και στις πολλές και οριακές ισοβαθμίες ως τον τελευταίο γύρο. Εκπλήξεις και ανατροπές συνέβαιναν σε κάθε γύρο και αυτό έδωσε ξεχωριστό ενδιαφέρον. Τιμητικό για το νησί το γεγονός ότι στο βάθρο βρέθηκαν τρία κορίτσια από σωματεία της Κρήτης.

Η Ειρήνη Εργαζάκη στις σκακιέρες

Άξια πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ειρήνη Εργαζάκη του ΟΦΗ με 7β. Έπαιξε καλό και σταθερό σκάκι και τελείωσε μόνο με μια ήττα που οφειλόταν σε επιπόλαιο λάθος. Να θυμίσουμε ότι η Ειρήνη κάνει πρωταθλητισμό και στο μπάσκετ! Δεύτερη όπως προείπαμε η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου (ΚΥΔΩΝ) με 6,5 β. Ξεκίνησε δυναμικά και οδήγησε το τουρνουά ως τον 6ο γύρο. Εκεί έδειξε να κάμπτεται αλλά η νίκη του 9ου γύρου σε συνδυασμό με άλλα αποτελέσματα την έφεραν στο 2ο σκαλί του βάθρου!

Ασημένια Χατζηπαναγιώτου

Τρίτη η ταλαντούχος Ευαγγελία Καραβιτάκη της ΣΑΧ με 6β. Η Ευαγγελία στο παρελθόν έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες και η κατάκτηση ενός μεταλλίου δεν αποτέλεσε έκπληξη.

Ακολούθησε με τους  ίδιους βαθμούς (6) η πολύ καλή σκακίστρια Βάλια Αποστολακάκη (ΣΟ Καβάλας) που τα κριτήρια άρσης της ισοβαθμίας την έφεραν στην 4η θέση. Πέμπτη η Στέλλα Φοινικιανάκη του ΟΑΧ και ισόβαθμη η Φιλίππα Χατζηιωαννίδη (Ευβοϊκή) επίσης με επιτυχίες στο παρελθόν.

Αριάδνη Βακάλη

Από τον ημέτερο ΟΦΣΧ μετείχαν η Αριάδνη Βακάλη και η Αθηνά Βακάλη. Η Αριάδνη δεν ξεκίνησε  καλά αλλά στους τελευταίους γύρους έκανε 3 στα 4 και τερμάτισε με 4β. Η Αθηνά αντίθετα ξεκίνησε με δυο ωραίες νίκες επί των ισχυρών Φιλίππας Χατζηιωαννίδη και Βασιλικής Τσαμπούλη. Στη συνέχεια όμως μια ίωση δεν της επέτρεψε να παίξει το σκάκι που ξέρει και η κατάταξή της δεν την αντιπροσωπεύει.

Αθηνά Βακάλη

Η μικρή Βαρβάρα Θεοδωρογλάκη (2010) του ΚΥΔΩΝΑ πήρε μέρος μόνο για την εμπειρία των καλών αγώνων και πήγε πολύ καλά.

Βαρβάρα Θεοδωρογλάκη

Οι καλύτερες συμμετοχές από Κρήτη ήταν:

1) Ειρήνη Εργαζάκη (ΟΦΗ) 7β.

2) Ασημένια Χατζηπαναγιώτου (ΚΥΔΩΝ) 6,5β.

3) Ευαγγελία Καραβιτάκη (ΣΑΧ) 6β.

5) Στέλλα Φοινικιανάκη (ΟΑΧ) 5,5β.

8) Αριάδνη Κουτσουράκη (ΣΟΗ)  5β.

9) Αντωνία Καραβιτάκη (ΣΑΧ) 5 β.

11) Εριέττα Καλιοντζάκη (ΟΑΧ)  4,5 β.

12) Νεφέλη Ματθαιάκη (ΟΦΗ) 4,5 β.

14) Μαρία Καπνιστού (ΟΦΗ 2000) 4,5 β.

……………………………………………………………..

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ομίλου στον σύνδεσμο https://chess-results.info/Πανελλήνιο Νεανίδων 2020

Τα παιδιά του Κύδωνα στήριξε και καθοδήγησε ο προπονητής μας Γιώργος Μυλωνάκης. Αφιέρωσε τις μισές του διακοπές για να προετοιμάζει τους σκακιστές και τις σκακίστριες αφιλοκερδώς και ο σκακιστικός Κύδωνας δεν έχει παρά μόνο ευχαριστίες.

Ο Γιώργος Μυλωνάκης με την Ασημένια Χατζηπαναγιώτου

Σημ. Οι φωτογραφίες είναι του Περικλή Βακάλη και του Λουκά Λαμπούδη από τον ΣΟ Ρεθύμνου

Top