You are here
Home > Διοργανώσεις > Νεανικά > Ατομικά > ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ 2020: ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΔΩΝΑ

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ 2020: ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΔΩΝΑΑπό το Σάββατο 11 Ιανουαρίου ως την Κυριακή 26/1 πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά αλλά και σε όλη την Κρήτη οι προκριματικοί αγώνες των νεανικών πρωταθλημάτων 2020 για τις ηλικίες <8, <10, <12, <14 & <16 ετών σε αγόρια και κορίτσια. Από τα Χανιά προκρίθηκαν για τα τελικά της Κρήτης (1 ως 9 Φεβρουαρίου) τα δύο πρώτα κορίτσια και τα δύο πρώτα αγόρια. Από τη λέσχη του Κύδωνα και του ΟΦΣΧ συμμετείχαν 30 αγόρια και κορίτσια. Συμμετείχαν επίσης και 5 παιδιά του ΑΣ Αποκόρωνα, τα οποία έχουν προπονητή τον Νίκο Σγουρό. Όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πάρουν παρτίδες κανονικού χρόνου απέναντι σε συνομηλίκους. Η λέσχη του Κύδωνα φιλοξένησε τις κατηγορίες <12 & <16 ετών. Οι προπονητές μας Γιώργος Μυλωνάκης και Νίκος Σγουρός έκαναν τις διαιτησίες. Στα τελικά Κρήτης πέρασαν τρία (3) παιδιά τα οποία θα προσπαθήσουν να προκριθούν για τα πανελλήνια πρωταθλήματα που θα γίνουν το καλοκαίρι.

Ας δούμε τους νικητές και τις συμμετοχές της λέσχης μας ανά κατηγορία:

Αγόρια <8 ετών:

Ο Δημήτρης Λάτος

Διπλή επιτυχία για τον Κύδωνα! Δυο νεαροί ταλαντούχοι σκακιστές μας πήραν τις δύο θέσεις πρόκρισης. Ο Δημήτρης Λάτος ήταν πραγματικά ανίκητος και έκανε το 7/7! Από κοντά ο Φώτης Καζάκος με 6/7 έχασε μόνο από τον συναθλητή του Δημήτρη. Να σημειώσουμε ότι ο Φώτης είναι και ένα χρόνο μικρότερος οπότε έχει ακόμη έναν χρόνο στην κατηγορία! Από τη λέσχη του ΚΥΔΩΝΑ ο Γιάννης Αρχοντάκης (5ος) , ο Αλέξανδρος Παΐζης (8ος), ο Μανώλης Τζαβάρας (9ος) και ο Άρης Μαρινάκης (10ος) ισοβάθμησαν στους 4β. και είχαν πολύ καλή παρουσία. Έδωσαν τις μάχες τους ο Μιχάλης Μπολουδάκης (12ος) και ο Παναγιώτης Βενετάκης (9ος) και πήραν παρτίδες εμπειρίας. Να σημειώσουμε ότι κάποια από αυτά τα παιδιά παίζουν μόνο λίγους μήνες σκάκι.

Αναλυτικά στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/ΑΓΟΡΙΑ<8ΕΤΩΝ

Ο Φώτης Καζάκος

Κορίτσια <8 ετών:

Η Κατερίνα Τσαφαράκη της ΣΑΧ έκανε το 6/6 (!) ενώ δεύτερη προκρίθηκε με 3β. Η Ερασμία Βακάκη. Στην κατηγορία δεν υπήρχε συμμετοχή από τον Κύδωνα.

Αναλυτικά στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/ΚΟΡΙΤΣΙΑ<8ΕΤΩΝ

Αγόρια <10 ετών:

Ο Ραφαήλ Σαράφης της ΣΑΧ και ο Γιώργος Στράλης της ΚΑΙΣΣΑ πήραν τις δύο πρώτες θέσεις με 5,5 β. Ο Λάμπρος Χατζηδάκης του ΑΣ Αποκόρωνα με 4,5β. πήρε την 6η θέση. Θα παίξει όμως και την επόμενη χρονιά στην κατηγορία. Από τον Κύδωνα ο Μπάμπης Λουκάκης (8ος) και ο Γιώργος Μπολουδάκης (12ος) πήραν και οι δύο 3.5 β.

Αναλυτικά στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/ΑΓΟΡΙΑ<10ΕΤΩΝ

Κορίτσια <10 ετών:

Η Ευγενία Πλατσάκη του ΠΟ Ατσαλένιου επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και με 5/5β. πήρε άξια την 1η θέση. Την έτερη πρόκριση με 4/5β. πήρε η Έλενα Ψαριανού της ΣΑΧ. Στην 3η θέση και στην 4η θέση δυο ταλαντούχα κορίτσια του Κύδωνα: η Τέρψη Σγουρού και η Βαρβάρα Θεοδωρογλάκη ισοβάθμησαν στους 3β. Η Μυρσίνη Παΐζη (6η) και η Έλλη Βακάλη (8η) ισοβάθμησαν στους 2β. Γεύση αγώνων πήρε και η Έλλη Σαλαγκούδη από το νεοσύστατο τμήμα του Κύδωνα στα Κουνουπιδιανά. Μπράβο στα κορίτσια!

Αναλυτικά στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/ΚΟΡΙΤΣΙΑ<10ΕΤΩΝ

Αγόρια <12 ετών:

Ο Γιώργος Αντωνιουδάκης (ΣΑΧ) δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και με 6,5/7 πήρε την 1η θέση. Στη 2η θέση με 5,5/7 ο Εμμανουήλ Μαυρίδης (ΟΑΧ). Ισόβαθμος μαζί του αλλά 3ος λόγω κριτηρίων ο ικανότατος Γιάννης Θεοδωρογλάκης του Κύδωνα. Τον ακολούθησε στους 4,5β. ο συναθλητής του Γιάννος Μπενάκης (4ος). Στην 5η θέση ένα παιδί από τον Αποκόρωνα, ο Ευστράτιος Κισσαμιτάκης (4β.) Πολύ καλή και η παρουσία του Παναγιώτη Πατεράκη (7ος, 3,5 β.) , του Γιάννη Δαβαρία (Αποκόρωνας, 10ος, 3β.), του Νίκου Πατεράκη (10ος, 3β.), του Αντώνη Λάτου (12ος, 2,5 β.), του Λευτέρη Καντανολέων (13ος, 2,5β.) και του Μηνά Κατάκη (Αποκόρωνας, 15ος, 2β.) Μια ασθένεια δεν επέτρεψε στον Θάνο Σαμπάνη να ολοκληρώσει το τουρνουά.

Αναλυτικά στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/ΑΓΟΡΙΑ<12ΕΤΩΝ

Κορίτσια >12 ετών:

Η Χρυσή Χασουράκη της λέσχης του ΟΑΧ και η Γεωργία Σκαράκη (ΣΑΧ) επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και μοιράστηκαν την 1η θέση με 6,5/7. Στην 5η θέση με 3β. η Μαριαλένα Μανιατάκη του Κύδωνα. Ακολούθησε με τους ίδιους βαθμούς η Αργυρώ Δαβαρία (Αποκόρωνας). Από την λέσχη μας αγωνίστηκαν επίσης η Χαρά Ντουσάκη και η Ευαγγελία Χουδαλάκη.

Αναλυτικά στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/ΚΟΡΙΤΣΙΑ<12ΕΤΩΝ

Αγόρια <14 ετών:

Ο Αθανάσιος Μαυρίδης του ΟΑΧ πήρε την 1η θέση με 6β. Στη 2η θέση που δίνει την πρόκριση ο Φίλιππος Παρασκάκης της ΣΑΧ με 3,5β. Ο ικανότατος σκακιστής του Κύδωνα Γιάννης Αλειφέρης με τους ίδιους βαθμούς έχασε την πρόκριση στα κριτήρια άρσης της ισοβαθμίας. Ο Αλέξης Αγγελάκης ξεκίνησε και πάλι το σκάκι μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής, οπότε οι παρτίδες απλώς τον έβαλαν ξανά σε κλίμα αγώνων.

Αναλυτικά στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/ΑΓΟΡΙΑ<14ΕΤΩΝ

Κορίτσια <14 ετών:

Πρώτη η Αντωνία Καραβιτάκη (ΣΑΧ) με 4β. Την έτερη πρόκριση πήρε η Εριέττα Καλιοντζάκη του ΟΑΧ με 2,5β. Από τον Κύδωνα και τον ΟΦΣΧ πήραν μέρος η Κατερίνα Παπαδοκωνσταντάκη (3η), η Αριάδνη Βακάλη (4η) και η Χρυσούλα Λουκάκη (5η).

Αναλυτικά στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/ΚΟΡΙΤΣΙΑ<14ΕΤΩΝ

Αγόρια <16 ετών:

Ο Αρτούρ Μπαιραμιάν της ΚΑΙΣΣΑ πήρε την 1η θέση με το 6 στα 7. Στη δεύτερη θέση πρόκρισης με 5β. Ο Παναγιώτης Τζαγκαράκης της ΣΑΧ. Ο Γιάννης Βουλγαράκης του ΟΦΣΧ πήρε την 4η θέση με 3β., ενώ ο Γιάννης Μαρκογιαννάκης (Αποκόρωνας) μπήκε στα δύσκολα για την εμπειρία.

Αναλυτικά στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/ΑΓΟΡΙΑ<16ΕΤΩΝ

Κορίτσια >16 ετών:

Η Αθηνά Βακάλη

Η Ευαγγελία Καραβιτάκη (ΣΑΧ) προκρίθηκε 1η με 5β. Την έτερη θέση πρόκρισης (4β.) η δικιά μας Αθηνά Βακάλη που για 3η συνεχόμενη χρονιά δίνει το παρόν στα τελικά Κρήτης. Η πολύ καλή Κατερίνα Αλειφέρη (ΚΥΔΩΝ) κατέλαβε την 3η θέση.

Αναλυτικά στον σύνδεσμο: http://chess-results.com/ΚΟΡΙΤΣΙΑ<16ΕΤΩΝ

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά (περίπου 100) που συμμετείχαν από όλα τα σωματεία. Να πούμε καλή συνέχεια στα παιδιά του ΚΥΔΩΝΑ και του ΟΦΣΧ που προκρίθηκαν: τον Δημήτρη Λάτο, τον Φώτη Καζάκο και την Αθηνά Βακάλη.

Top