You are here
Home > Διοργανώσεις > Σχολικά > Παγκρήτια > ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ 2020: ΚΑΖΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ 2020: ΚΑΖΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣΤο διήμερο 22-23 Φλεβάρη έγινε το Παγκρήτιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι για το 2020. Φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Απολλώνια στην Αμμουδάρα Ηρακλείου με συνδιοργανωτές τον Α.Ο. Γαζίου και την ΕΣΣΚ. Πήραν μέρος εκατοντάδες παιδιά από όλη την Κρήτη. Το πρωί του Σαββάτου έγινε το Ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα, το οποίο δυστυχώς φέτος υποβαθμίστηκε καθώς δεν έγινε μια ξεχωριστή Κυριακή όπως γινόταν τα τελευταία 8 χρόνια. Έτσι η συμμετοχή ήταν πολύ μικρή. Ακόμη κι έτσι είναι μια διοργάνωση την οποία την χαίρονται τα παιδιά.

Από τη λέσχη του Κύδωνα πήραν μέρος 30 παιδιά, μια συμμετοχή καθόλου ευκαταφρόνητη. Δύο παιδιά έφτασαν στο Κύπελλο και αναδείχθηκαν πρωταθλητές Κρήτης, ενώ άλλα δύο πήραν μετάλλια.

Στην κατηγορία της Α΄ Δημοτικού ο Φώτης Καζάκος μετά τα τελικά νεανικά κανονικού χρόνου αναδείχθηκε πρωταθλητής και στο ράπιντ σχολικό! Φαίνεται ότι το Ηράκλειο του πάει!

Στην Κατηγορία της Β΄ Γυμνασίου η Κατερίνα Παπαδοκωνσταντάκη αναδείχθηκε όχι μόνο πρωταθλήτρια στα κορίτσια, αλλά κατέλαβε και την 1η θέση της γενικής κατάταξης!

Στην Α΄ Γυμνασίου ο Γιάννης Αλειφέρης μετά από ένα καλό τουρνουά που πάλεψε στις πάνω θέσεις κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Στα Λύκεια η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου πρόσθεσε άλλο ένα μετάλλιο, χάλκινο αυτή τη φορά, σε ισοβαθμία με άλλες δυο σκακίστριες.

Αξιόλογες σε αριθμό συμμετεχόντων και επιδόσεις ήταν οι συμμετοχές δυο σωματείων από την κρητική επαρχία: Τα Ανώγεια που κατέκτησαν ένα χάλκινο μετάλλιο στα ατομικά (Μαρία Νταγιαντά) και ένα χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό (Λύκειο Ανωγείων) και ο Αποκόρωνας με ένα ασημένιο μετάλλιο (Λάμπρος Χατζηδάκης).

Επίσης να σημειωθεί η αγωνιστική άνοδος των παιδιών από το Λασίθι.

Αρκετά ήταν όμως και τα καλά πλασαρίσματα σε καλές θέσεις της βαθμολογίας. Αναλυτικά κατά κατηγορία τα αποτελέσματα ήταν:

ΝΗΠΙΑ

Ο Παύλος Κοκολάκης από το Ρέθυμνο μετά το 7/7 στο Δυτικής Κρήτης έκανε άλλο ένα απόλυτο στο Ηράκλειο! Δεύτερος ο Αλέξανδρος Μηλιός (Ηράκλειο, 5β) και τρίτος ο Γρηγόρης Ταμιωλάκης (Ηράκλειο, 5β). Με τους ίδιους βαθμούς μοιράστηκε το χάλκινο ο Μάνος Ψαριανός (Χανιά).

Από τη λέσχη του Κύδωνα ο Μανώλης Μπολουδάκης έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά (8ος, 4β).

Στα κορίτσια η Βασιλική Γεωργιάδη (Χανιά, 4,5β) πήρε το κύπελλο. Στη δεύτερη θέση η Αναστασία Μπακάλη (Ηράκλειο, 4β) και ισόβαθμη η Μαρία Χρυσού (Ρέθυμνο, 4β) πήρε το χάλκινο.

Αναλυτικές βαθμολογίες στον σύνδεσμο http://chess-results.com/βαθμολογία νηπίων

Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ο μικρός μας Φώτης Καζάκος του Κύδωνα έκανε πάλι το θαύμα του. Μετά το χάλκινο στο Δυτικής Κρήτης πήρε ακόμη ένα κύπελλο! Είχε 6 στα 6 και έχασε μόνο στον τελευταίο γύρο όταν είχε εξασφαλίσει την 1η θέση. Μπράβο και πάλι! Δυο άλλα Χανιωτάκια τον ακολούθησαν ισόβαθμα στο βάθρο: Ασημένιος ο Νικόλας Ριτζάκης (5,5β) και χάλκινος ο Χρήστος Γαβαλάκης (5,5β).

Στα κορίτσια πρώτευσε η Μαρία Σεϊμένη (Ηράκλειο, 4β), αργυρή η Ευγενία Τζομπανάκη (Ηράκλειο, 3,5β) και ισόβαθμες χάλκινες η Αναστασία Σερλιδάκη (Ηράκλειο, 3β) και η Μαρία Φουντουλάκη (Αγ. Νικόλαος, 3β).

Αναλυτικές βαθμολογίες στον σύνδεσμο http://chess-results.com/βαθμολογία Α΄ δημοτικού

Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Στην κορυφή μια ισοπαλία που ξεκαθάρισε στις λεπτομέρειες των κριτηρίων άρσης της ισοβαθμίας. Ο Αντώνης Καλαϊτζάκης (Ηράκλειο, 6β) κατέκτησε το κύπελλο αφήνοντας τον Μανόλη Χωραφά (Άγιος Νικόλαος, 6β) με το ασημένιο μετάλλιο. Στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν τέσσερα παιδιά στους 5β και μοιράστηκαν το χάλκινο. Κατά σειρά οι: Μανόλης Παπαδοσηφάκης (Ρέθυμνο), Κωνσταντίνος Καλογεράκης (Ηράκλειο), Γιώργος Παριωτάκης (Χανιά) και Γιώργος Τζανουδάκης (Ρέθυμνο).

Μισό βαθμό πιο κάτω ο σκακιστής του Κύδωνα Μανόλης Τζαβάρας (Χανιά, 4,5β) έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά.

Οι συναθλητές του Γιάννης Αρχοντάκης (Χανιά, 4β), Δημήτρης Λάτος (Χανιά, 4β) και Μιχάλης Μπολουδάκης (Χανιά, 3β) δεν βρέθηκαν σε καλό διήμερο και η συγκομιδή τους δεν τους αντιπροσωπεύει.

Στα κορίτσια το κύπελλο κατέκτησε η Κατερίνα Τσαφαράκη (Χανιά, 5β) με τρία κορίτσια να ακολουθούν ισόβαθμα έναν βαθμό πιο πίσω: στο αργυρό μετάλλιο η Γεωργία Αναστασάκη (Ηράκλειο, 4β) και στο χάλκινο η Ελισσώ Προκοπάκη (Ηράκλειο, 4β) και η Νικολέτα Παπαδάκη (Χανιά, 4β).

Αναλυτικές βαθμολογίες στον σύνδεσμο http://chess-results.com/βαθμολογία Β΄ Δημοτικού

Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ένα χανιωτάκι γεμάτο ταλέντο στην κορυφή: ο Γιώργος Σπυριδάκης (Χανιά, 6β) αναδείχθηκε πρωταθλητής. Δεύτερος ο Λάμπρος Χατζηδάκης με 5β. ο οποίος ακόμη μία φορά έβαλε τον Αποκόρωνα στα μετάλλια! Ισόβαθμοι μαζί του στο χάλκινο μετάλλιο ο Γιάννης Καρτσάκης (Ηράκλειο, 5β) και ο Νίκος Παπαδάκης (Ηράκλειο, 5β).

Τον Κύδωνα εκπροσώπησε ο Γιώργος Μπολουδάκης ο οποίος με 4,5β και την 11η θέση της γενικής έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά.

Στα κορίτσια φαίνεται ότι η φουρνιά είναι εξαιρετική σε όλη την Κρήτη. Η πρωταθλήτρια Ανθία Τζίμα (Άγιος Νικόλαος, 6β) ισοβάθμησε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Στο ασημένιο μετάλλιο η Έλενα Ψαριανού (Χανιά, 5,5β) κατέλαβε την 3η θέση της γενικής. Ισόβαθμες χάλκινες δυο πολύ καλές επίσης σκακίστριες, η Βίβιαν Κοντογιάννη (Ηράκλειο, 4,5β) και η Ιωάννα Χρυσού (Ρέθυμνο, 4,5β).

Αναλυτικές βαθμολογίες στον σύνδεσμο http://chess-results.com/βαθμολογία Γ΄ Δημοτικού

Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Παντελή Γκόγκα (Χανιά, 6,5β) να βγει χρυσός. Ασημένιος ο Ραφαήλ Σαράφης (Χανιά, 6β) και χάλκινοι ο Χαράλαμπος Φαρσάρης (Ηράκλειο, 5β) και ο Γιώργος Σχετάκης (Χανιά, 5β).

Ο Νίκος Λουκάκης του Κύδωνα ακολούθησε μόλις μισό βαθμό πίσω και με την 7η θέση της γενικής κατάταξης έδειξε ότι δεν απέχει πολύ από την κορυφή.

Στα κορίτσια η Ευγενία Πλατσάκη (Χανιά, 5β) πήρε το κύπελλο και έδειξε ότι αυτή τη στιγμή είναι πιο μπροστά από τις συνομήλικές της. Αργυρή η Αναστασία Αναστασάκη (Ηράκλειο, 4,5β) και χάλκινη η Αθηνά Φασουλά (Ηράκλειο, 4,5β).

Τα κορίτσια του Κύδωνα δεν είχαν την συνέχεια που περίμεναν μετά από τις επιτυχίες του σχολικού Δυτικής Κρήτης. Η Έλλη Βακάλη (4β) πήγε αρκετά καλά αλλά έμεινε έξω από τα μετάλλια. Η Τέρψη Σγουρού (3,5β), η Βαρβάρα Θεοδωρογλάκη (3β) και η Μυρσίνη Παΐζη (2,5β) όλες μπορούν σίγουρα πολλά παραπάνω.

Αναλυτικές βαθμολογίες στον σύνδεσμο http://chess-results.com/βαθμολογία Δ΄ Δημοτικού

Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ο Εμμανουήλ Μαυρίδης (Χανιά, 7β) ήταν πρώτος, αήττητος και ασυναγώνιστος. Δεύτερος ο Γιώργος Τερζάκης (Ηράκλειο, 5,5β) και τρίτος ο ισόβαθμος Μανόλης Καλαϊτζάκης (Ηράκλειο, 5,5β). Στην 4η θέση ο Ιωάννης Δαβαρίας (Αποκόρωνας, 5β) έδειξε έτοιμος για μεγαλύτερα πράγματα.

Από τον Κύδωνα ο Ιωάννης Μπενάκης (Χανιά, 4β) τα πήγε πολύ καλά αλλά μπορεί και καλύτερα.

Καλό τουρνουά έκανε και ο Παναγιώτης Πατεράκης (Χανιά, 3,5β) και ο Γιάννης Σπανουδάκης (Χανιά, 3β).

Στα κορίτσια είχαμε ένα δίδυμο κορυφής από το Λασίθι! Η Κατερίνα Κοζύρη (Άγιος Νικόλαος, 4,5β) πήρε άξια το κύπελλο και η Καλλιόπη Ορφανάκη (Άγιος Νικόλαος, 4β) το ασημένιο μετάλλιο. Στο χάλκινο μια τριπλή ισοβαθμία: Σοφία Κλεοβούλου (Χανιά, 4β), Μυρτώ Μανιαδάκη (Ηράκλειο, 4β) και Ελένη Μανουσουδάκη (Χανιά, 4β).

Επόμενο κορίτσι η πολύ καλή Χαρά Ντουσάκη (Χανιά, 3β) του Κύδωνα, ενώ έδωσε τη μάχη της και η συναθλήτριά της Ευαγγελία Χουδαλάκη (Χανιά, 2β).

Αναλυτικές βαθμολογίες στον σύνδεσμο http://chess-results.com/βαθμογία Ε΄ Δημοτικού

ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ο Γιώργος Αντωνιουδάκης (Χανιά, 7β) δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Ο Δημήτρης Σακλαμπανάκης (Ηράκλειο, 5β) ήταν ασημένιος και ο Άγγελος Τουτουδάκης (Άγιος Νικόλαος, 5β) ισόβαθμος αλλά χάλκινος.

Ο δικός μας Γιάννης Θεοδωρογλάκης (Χανιά, 4,5β) ήταν 4ος και έπαιξε πάνω σε όλο το τουρνουά. Έτσι κι αλλιώς πολύ καλή εμφάνιση και πλασάρισμα.

Μισό βαθμό πιο κάτω ο Παναγιώτης Παπαμιχαήλ (Χανιά, 4β) από τη λέσχη των Κουνουπιδιανών κατέλαβε την 7η θέση και τα πήγε πολύ καλά!

Επίσης πολύ καλά από τον Κύδωνα και ο ισόβαθμος Νίκος Πατεράκης (Χανιά, 4β). Από τον Κύδωνα έδωσαν τη μάχη τους και ο Σταύρος Δούγαλης (Χανιά, 3β) και ο Αντώνης Λάτος (Χανιά, 2,5β).

Στα κορίτσια η Ασημένια Τσαπάκη (Ηράκλειο, 6β) επιβεβαίωσε ότι το ράπιντ σκάκι τής πάει και πήρε το κύπελλο και την 2η θέση της γενικής. Στο αργυρό μετάλλιο και στην 3η θέση της γενικής η Γεωργία Σκαράκη (Χανιά, 5β). Στο χάλκινο μετάλλιο ένα υπέροχο κορίτσι του ΣΟ Ανωγείων, η Μαρία Νταγιαντά (Ρέθυμνο, 4β).

Αναλυτικές βαθμολογίες στον σύνδεσμο http://chess-results.com/βαθμολογία ΣΤ΄ Δημοτικού

Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Τρεις αθλητές ισόβαθμοι στην κορυφή! Τα κριτήρια ανέδειξαν πρώτο τον Φίλιππο Παρασκάκη (Χανιά, 6β), δεύτερο τον Νίκο Καζάκο (Ηράκλειο, 6β) και τρίτο τον σκακιστή του Κύδωνα Γιάννη Αλειφέρη (Χανιά, 6β). Ο Γιάννης χρόνια τώρα παραμένει αξιόμαχος σε υψηλό επίπεδο και τον περιμένουν τα καλύτερα.

Στα κορίτσια η Αντωνία Καραβιτάκη (Χανιά, 4β) αναδείχθηκε πρώτη στα κριτήρια από την ισόβαθμή της Ζήνα Κωσταρά (Ηράκλειο, 4β) που πήρε το ασημένιο. Τρίτη και χάλκινη η Δανάη Κοτσυφάκη (Ηράκλειο, 3,5β).

Αναλυτικές βαθμολογίες στον σύνδεσμο http://chess-results.com/βαθμολογία Α΄ Γυμνασίου

Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Ένα χρυσό κορίτσι του Κύδωνα στην κορυφή της γενικής κατάταξης! Η Κατερίνα Παπαδοκωνσταντάκη (Χανιά, 5,5β) δεν πήρε μόνο το κύπελλο των κοριτσιών αλλά με καθαρή διαφορά ήταν πρώτη και ανάμεσα στα αγόρια!

Η Ιωάννα Μακρή (Ηράκλειο, 5β) και τρίτη η Εριέττα Καλιοντζάκη (Χανιά, 5β).

Από τον Κύδωνα η Χρυσούλα Λουκάκη (Χανιά, 4β) πήγε πάρα πολύ καλά και δείχνει να ανεβαίνει!

Ένα βαθμό πιο κάτω η συναθλήτριά της στη λέσχη μας Αριάδνη Βακάλη (Χανιά, 3β) μπορεί πιο ψηλά.

Στα αγόρια ο Αθανάσιος Μαυρίδης (Χανιά, 5β) ήταν πρώτος και χρυσός. Δεύτερος ο Γιώργος Καβούνης (Ρέθυμνο, 4,5β) και χάλκινοι με τους ίδιους βαθμούς ο Αριστοφάνης Χουρδάκης (Ηράκλειο, 4β) και ο Σόλων Δασκαλάκης (Χανιά, 4β).

Αναλυτικές βαθμολογίες στον σύνδεσμο http://chess-results.com/βαθμολογία Β΄ γυμνασίου

Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Πολύ δυνατή κατηγορία τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια. Η φουρνιά του 2005 είναι πολύ ανταγωνιστική και κάθε παγκρήτιο μοιάζει με πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ο Γιώργος Παπιδάκης (Ηράκλειο, 6β) έκανε ένα ακόμη πολύ καλό τουρνουά. Στο πανελλήνιο του Ρεθύμνου ήταν άτυχος γιατί αναδείχθηκε 4ος σε ισοβαθμία με τον 3ο. Τώρα πήρε το κύπελλο. Μισό βαθμό πιο πίσω δύο εξαίρετοι σκακιστές από τα Χανιά. Αργυρός ο Παναγιώτης Τζαγκαράκης (Χανιά, 5,5β) και χάλκινος ο Κυριάκος Φυντριλάκης (Χανιά, 5,5β).

4ο αγόρι ο σκακιστής του Κύδωνα Ανδρέας Σηφογιαννάκης (Χανιά, 4β). Όταν σε τέτοιου επιπέδου τουρνουά αναδεικνύεσαι 4ος αλλά δεν μένεις ευχαριστημένος είναι ενδεικτικό της ικανότητας του Ανδρέα.

Στα κορίτσια άλλος χαμός: Αρκεί να πούμε ότι μετείχαν τρεις κοπέλες από την πρόσφατα ανακοινωμένη από την ΕΣΟ προεθνική νεανίδων: Ειρήνη Εργαζάκη, Ευαγγελία Καραβιτάκη και Στέλλα Φοινικιανάκη (η 4η νεάνιδα της προεθνικής από την Κρήτη είναι η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου που αγωνίστηκε στα Λύκεια).

Η Ειρήνη Εργαζάκη (Ηράκλειο, 4,5β), με φόρα από το πρόσφατο Πανελλήνιο Νεανίδων στο Ρέθυμνο όπου αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας, πήρε το κύπελλο. Αυτή τη φορά όμως είχε ισοβαθμία με την ασημένια Μαρία Καπνιστού (Ηράκλειο, 4,5β) και την χάλκινη Στέλλα Φοινικιανάκη (Ηράκλειο, 4,5β).

Σε συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού οι δύο κοπέλες του Κύδωνα τα πήγαν πολύ καλά: Η Κατερίνα Αλειφέρη (Χανιά, 3β) βρίσκει τον καλό της εαυτό και η Αθηνά Βακάλη (Χανιά, 3β) τα πήγε επίσης πολύ καλά.

Αναλυτικές βαθμολογίες στον σύνδεσμο http://chess-results.com/βαθμολογία Γ΄ Γυμνασίου

ΛΥΚΕΙΑ

Είναι σπάνιο αλλά η συμμετοχή στα Λύκεια ήταν πολύ μεγάλη! Η συμμετοχή 26 εφήβων με σκακιστική ποιότητα από όλη την Κρήτη, ανεβάζει το επίπεδο των μαθητικών αγώνων αλλά τιμά και τα ίδια τα παιδιά.

Στο αγωνιστικό τώρα ο Βαγγέλης Πατρελάκης (Χανιά, 6β) απλώς πρόσθεσε άλλο ένα κύπελλο στη συλλογή του και πάλι αήττητος, αυτή τη φορά παραχώρησε δυο ισοπαλίες. Δεύτερος ο Αρτούρ Μπαϊραμιάν (Χανιά, 5,5β) ο οποίος επέστρεψε στο σκάκι για τα καλά και συνεχώς ανεβαίνει. Ισόβαθμος αλλά χάλκινος ο Γιάννης Κουβίδης (Ηράκλειο, 5,5β).

Ο Γιάννης Βουλγαράκης (Χανιά, 4,5β) εκπροσώπησε άξια τη λέσχη του Κύδωνα και η 7η θέση της γενικής είναι ένα πολύ καλό πλασάρισμα.

Στα κορίτσια το κύπελλο έγραφε το όνομα της Αριάδνης Κουτσουράκη (Ηράκλειο, 5β) σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Έπαιξε φανερά καλύτερα από όλες τις άλλες κοπέλες και άφησε 1,5 βαθμό (!) πίσω την αργυρή Άσπα Δαγκωνάκη (Ηράκλειο, 3,5β). Χάλκινες τρεις σκακίστριες με ισοβαθμία στους 3 βαθμούς. Με σειρά κριτηρίων ήταν η Χρυσή Κουκουράκη (Ρέθυμνο, 3β), η σκακίστρια του Κύδωνα Ασημένια Χατζηπαναγιώτου (Χανιά, 3β) και η Νεφέλη Ματθαιάκη (Ηράκλειο, 3β).

Αναλυτικές βαθμολογίες στον σύνδεσμο http://chess-results.com/βαθμολογία Λυκείων

ΟΜΑΔΙΚΟ

Φέτος το ομαδικό τουρνουά στριμώχτηκε στο πρωινό του Σαββάτου. Έτσι οι συμμετοχές έπεσαν απότομα στον πολύ φτωχό αριθμό των 8 σχολείων στα Δημοτικά και των 5 σχολείων στα Γυμνάσια και Λύκεια. Από τον επόμενο χρόνο η ΕΣΣΚ πρέπει να το ξανασκεφτεί και να επαναφέρει την “Κυριακή του Ομαδικού σχολικού” όπου βλέπαμε πολλές δεκάδες συμμετοχές από όλη την Κρήτη.

Οι τρεις πρώτοι νικητές στα Δημοτικά ήταν:

  1. 10ο ΔΣ Χανίων, 2)2ο ΔΣ Βουτών Ηρακλείου , 3) 4ο ΔΣ Αγίου Νικολάου Α

Αναλυτικές βαθμολογίες στον σύνδεσμο http://chess-results.com/βαθμολογία Ομαδικού Δημοτικών

Λύκειο Ανωγείων

Οι τρεις πρώτοι νικητές στα Γυμνάσια και Λύκεια ήταν:

  1. 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου 2) 2ο Γυμνάσιο Χανίων 3) Λύκειο Ανωγείων

Αναλυτικές βαθμολογίες στον σύνδεσμο http://chess-results.com/βαθμολογία Ομαδικού Γυμνασίων-Λυκείων

Στα παιδιά που θα αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης ευχόμαστε καλές παρτίδες και χαιρετισμούς στη συμπρωτεύουσα!

Top