You are here
Home > Διοργανώσεις > Νεανικά > Ατομικά > ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2020-ΧΑΛΚΙΝΟΣ Ο Φ. ΚΑΖΑΚΟΣ, ΚΑΛΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΔΩΝΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2020-ΧΑΛΚΙΝΟΣ Ο Φ. ΚΑΖΑΚΟΣ, ΚΑΛΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΔΩΝΑΜετά από δίμηνη αναβολή λόγω της πανδημίας διεξήχθησαν τα πανελλήνια πρωταθλήματα Παίδων & Κορασίδων για το 2020. Το πρωτάθλημα έγινε από τις 28 Αυγούστου ως τις 3 Σεπτεμβρίου στο Περιστέρι Αττικής. Από τον Κύδωνα μετείχαν επτά (7) παιδιά με αποτελέσματα πολύ ικανοποιητικά.

Ο μόλις 7χρονος Φώτης Καζάκος, αν και μικρός στην κατηγορία, κατάφερε και ανέβηκε στο βάθρο της κατηγορίας open <8 κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο! Ο Φώτης δείχνει πως είναι ένα αυθεντικό ταλέντο και το πιστοποιεί κάθε μέρα. Χρειάζεται μόνο αγάπη για το σκάκι και η συνέχεια θα είναι ανάλογη και καλύτερη.

Φώτης Καζάκος

Στην ίδια κατηγορία στην αμέσως επόμενη τιμητική 4η θέση ένας άλλος μικρός σκακιστής του Κύδωνα. Ο Σάκης Κουβάτσος, γιος σκακιστή, εγγονός σκακιστή και ανιψιός σκακίστριας δείχνει από νωρίς ότι έχει μέλλον. Αδίκησε τον εαυτό του μετατρέποντας τις παρτίδες του σε …blitz, όμως αυτή είναι συνήθης παιδική ασθένεια στο σκάκι η οποία θα υποχωρήσει. Το ταλέντο είναι δεδομένο, όπως και οι δυνατότητες.

Σάκης Κουβάτσος

Στην μεγάλη κατηγορία των κοριτσιών <16 μας καρδιοχτύπησε ευχάριστα η Αθηνά Βακάλη! Ξεκίνησε 12η ανάμεσα σε 16 κορίτσια, και τερμάτισε 4η συλλέγοντας 4/7 βαθμούς. Μάζεψε 103 (!) βαθμούς ΕΛΟ, είχε τα καλύτερα κριτήρια του τουρνουά και μένει μόνο η μικρή πίκρα ότι στον τελευταίο 7ο γύρο δεν κατάφερε να μετατρέψει την υπεροχή της σε καθαρό πλεονέκτημα και τελείωσε την παρτίδα ισόπαλη, ενώ χρειαζόταν νίκη για το μετάλλιο. Η Αθηνά έδειξε όμως ότι … το έχει. Είναι μια ικανή σκακίστρια που τα καλύτερα είναι μπροστά της!

Αθηνά Βακάλη

Στην κατηγορία κοριτσιών <10 είχαμε τη συμμετοχή δύο μικρών σκακιστριών μας. Οι ικανότατες Έλλη Βακάλη και η Βαρβάρα Θεοδωρογλάκη κατέλαβαν την 6η και την 7η  θέση αντίστοιχα και πήραν παρτίδες σε συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού.

Έλλη Βακάλη
Βαρβάρα Θεοδωρογλάκη

Στην πολυπληθή κατηγορία open <12 ο ταλαντούχος Γιάννης Θεοδωρογλάκης δεν βρέθηκε στο καλό του τουρνουά, αλλά φόρτωσε εμπειρία γιατί ο Γιάννης θα έχει συνέχεια.

Γιάννης Θεοδωρογλάκης

Τέλος, η πολύ καλή Αριάδνη Βακάλη  στην κατηγορία Κ<14 έδωσε τη μάχη της και τελείωσε το τουρνουά στην αρχική της κατάταξη.

Αριάδνη Βακάλη

Αναλυτικά σε κάθε κατηγορία με ιδιαίτερη αναφορά στα παιδιά από την Κρήτη:

 Κορίτσια <8

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κατερίνα Τσαφαράκη της ΣΑΧ. Ακολούθησαν στο βάθρο η Μαριάντα Λάμπρου (Παπάγου) και η Μαρία-Βαρβάρα Αφαντίτη (Πειραϊκός).

Η τελική βαθμολογία: http://chess-results.com/κορίτσια <8

 Open <8

O Γιάννης Κηρυττόπουλος από το Λαύριο ήταν σαρωτικός και έκανε το 8/8. Δεύτερος ο Νίκος Ηλίας του ΟΑΧ και χάλκινος ο Φώτης Καζάκος του Κύδωνα. Μια θέση μακριά από το βάθρο ο Σάκης Κουβάτσος του Κύδωνα.

Η τελική βαθμολογία: http://chess-results.com/open <8

Φώτης Καζάκος

Κορίτσια <10

Πρωταθλήτρια η Μαρία Τουμπακάρη του Φυσιολάτρη Νίκαιας, ασημένια μια ταλαντούχος Ηρακλειώτισσα, η Βίβιαν Κοντογιάννη του Γαζίου. Στο χάλκινο η Χριστίνα Κολοβού από το Άστρος. Στην 6η θέση η Έλλη Βακάλη του ΟΦΣΧ και στην 7η η Βαρβάρα Θεοδωρογλάκη του Κύδωνα.

Η τελική βαθμολογία: http://chess-results.com/κορίτσια <10

Έλλη Βακάλη
Βαρβάρα Θεοδωρογλάκη

 Open <10

Πρωταθλητής ο Απόστολος Λαφκίδης του ΟΑΧ, στη δεύτερη θέση ισόβαθμος ο Απόστολος Παλαιολόγου της Κέρκυρας και χάλκινος ο Ηλίας Πιτσάκης (3 Αστέρες). Πολύ καλή εμφάνιση στην 6η θέση της κατάταξης για τον Ραφαήλ Σαράφη της ΣΑΧ.

Η τελική βαθμολογία: http://chess-results.com/open <10

 Κορίτσια <12

Πρωταθλήτρια η Μαριλένα Παπαδοπούλου του Πειραϊκού. Ισόβαθμη αλλά δεύτερη η Γεωργία Χριστοδούλου από την Πάτρα. Στο χάλκινο μετάλλιο η Χανιώτισσα Χρυσή Χασουράκη και αμέσως μετά στην 4η θέση η Ασημένια Τσαπάκη από το Ηράκλειο.

Η τελική βαθμολογία: http://chess-results.com/κορίτσια <12

Open <12

Ο Νικόλαος Πουπαλος που αγωνίζεται για τον ΟΑΧ κατέκτησε το πρωτάθλημα με 7/9β. Με τους ίδιους βαθμούς πήρε το ασημένιο μετάλλιο ο Χρήστος Τσαρσιταλίδης της ΕΣΘ. Μισό βαθμό πιο κάτω με 6,5/9 ο Σπύρος Χαρτοφύλακας της Νέας Ερυθραίας ανέβηκε στο τρίτο σκαλί. Ισόβαθμος αλλά 4ος ο Γιώργος Αντωνιουδάκης της ΣΑΧ και 5ος ο Αναστάσιος Γεωργιάδης του ΣΟ Ηρακλείου. Από τα Χανιά ο Γιάννης Θεοδωρογλάκης του Κύδωνα είχε 3,5 β.

Η τελική βαθμολογία: http://chess-results.com/open <12

Γιάννης Θεοδωρογλάκης

Κορίτσια <14

Πρωταθλήτρια η Αντωνία Καραβιτάκη της ΣΑΧ με 5,5β. Δεύτερη η Μαριάννα Παρόγλου (Παπάγου) και ισόβαθμη χάλκινη η Βαΐα Τσεκούρα της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας. Στην 11η θέση η Εριέττα Καλιοντζάκη του ΟΑΧ και μισό βαθμό πιο κάτω η Αριάδνη Βακάλη του ΟΦΣΧ.

Η τελική βαθμολογία: http://chess-results.com/κορίτσια <14

Αριάδνη Βακάλη

 Open <14

Καθαρά πρώτος με 8/9β. ο Βασίλειος Φράγκος του Περιστερίου. Ο Πέτρος Δημανούδης (Ν. Ερυθραία) με 7/8β. έγινε ασημένιος και τρίτος του βάθρου ο ισόβαθμος Θωμάς Μέρκος του Φυσιολάτρη. Ο Ρεθυμνιώτης Γιώργος Καβούνης ήταν 16ος με 4/9β.

Η τελική βαθμολογία: http://chess-results.com/open <14

Κορίτσια <16

Πολύ δύσκολη κατηγορία που έγινε σε ενιαίο όμιλο για όλη την Ελλάδα. Η μικρότερη (14χρονη) Παναγιώτα Κιούση (Ν. Ερυθραία) τόλμησε να ανέβει κατηγορία και δικαιώθηκε καθώς αναδείχθηκε πρωταθλήτρια με 6/7β. Η Κωνσταντίνα Δερέκα που αγωνίζεται για τον Γαλαξία Θεσσαλονίκης πήρε τη δεύτερη θέση με 6/7β. Η Καβαλιώτισσα Ευαγγελία Αποστολακάκη αυτή τη φορά ξεπέρασε την «κατάρα» της 4ης θέσης και βρέθηκε χάλκινη στο βάθρο. Όπως αναφέραμε πιο πάνω η τιμητική 4η θέση κατατάχθηκε η Αθηνά Βακάλη του ΟΦΣΧ. Δύο πολύ καλές σκακίστριες από το Ηράκλειο, η Αριάδνη Κουτσουράκη και η Φερενίκη Αγγελέτου επηρεάστηκαν από το άσχημο ξεκίνημα και τις κατέβαλε το άγχος με αποτέλεσμα να μην πιάσουν τη γνωστή τους απόδοση.

Η τελική βαθμολογία: http://chess-results.com/κορίτσια <16

Σπάνια τριπλέτα σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα: Έλλη Βακάλη, Αθηνά Βακάλη & Αριάδνη Βακάλη!

Open <16

Στη μεγαλύτερη και σκληρότερη κατηγορία του τουρνουά επαναλήφθηκε το «θαύμα» των μικρότερων. Ο 13χρονος Δημήτρης Μακρίδης της Ευβοϊκής, μετά το ασημένιο μετάλλιο στα Τρίκαλα, αναδείχθηκε και πρωταθλητής Ελλάδας <16 ετών. Ήταν αήττητος με 7 νίκες και δύο ισοπαλίες, πήρε 162 (!) μονάδες ΕΛΟ και … θα τον ακούμε συχνά. Οι επόμενες θέσεις της κατάταξης ήταν γεμάτες κρητικόπουλα. Ο Βαγγέλης Πατρελάκης της ΣΑΧ πέρυσι στην Πάτρα ήταν 3ος, τώρα ανέβηκε ένα σκαλί στο ασημένιο μετάλλιο. Ο Γιώργος Παπιδάκης του ΣΟ Ηρακλείου μετά τις τέταρτες θέσεις σε Ρέθυμνο (<18) και Τρίκαλα (<20) ήρθε η ώρα να ανέβει στο βάθρο. Μισό βαθμό πιο πίσω 4ος ο Γιάννης Κουβίδης του ΟΦΗ. Στην 6η θέση ο Παναγιώτης Τζαγκαράκης της ΣΑΧ ο οποίος σε κάθε τουρνουά κατατάσσεται ψηλά και δείχνει ότι το μετάλλιο είναι στα μέτρα του. Ο Αρτούρ Μπαϊραμιάν του ΑΟ Κισάμου μπήκε επιτέλους μετά από πολλά χρόνια σε πανελλήνια πρωταθλήματα και έδειξε ότι μπορεί τα περισσότερα. Ο Γιάννος Κουτσουράκης από το Ηράκλειο μετά την έξοχη εμφάνιση στα Τρίκαλα δεν είχε στο Περιστέρι ανάλογο τουρνουά. Τέλος ο Γιώργος Παπαδημητράκης, επίσης του ΑΟ Κισάμου, μετά από κάποιο διάστημα αποχής από το σκάκι μπήκε στο πρωτάθλημα για να πάρει παρτίδες.

Η τελική βαθμολογία: http://chess-results.com/open <16

Να σημειώσουμε ότι οι κατηγορίες <8, <10, <12 & <14 είχαν και βόρειο όμιλο με λιγότερες όμως συμμετοχές. Σε μια τόσο δύσκολη χρονιά όμως είναι ευχάριστο το γεγονός ότι ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Απονομή open <8: Ο Φώτης Καζάκος χάλκινος δεξιά
Top