Ετήσια γιορτή της Γυμναστικής, Βραβεύσεις και ανασκόπηση της χρονιάςΤο τμήμα Γυμναστικής του Α.Ο.ΚΥΔΩΝ έκλεισε την σεζόν όπως κάθε χρόνο με μια φαντασμαγορική γιορτή που πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου στη σάλα του κλειστού Γυμναστηρίου Κλαδισού.

Αθλητές και αθλήτριες από όλα τα τμήματα : Ακαδημίες Ενόργανης, Ακαδημίες Τραμπολίνο , Ακαδημίες Ακροβατικής, προαγωνιστικά και αγωνιστικά τμήματα Ενόργανης, Ακροβατικής και Τραμπολίνο παρουσίασαν εντυπωσιακές χορογραφίες και προγράμματα που τους χάρισαν απλόχερα το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου που κατέκλυσε το κλειστό γυμναστήριο.

Η βραδιά ξεκίνησε με τις βραβεύσεις των αθλητών που διακρίθηκαν την σεζόν 2016-2017. Η ομάδα των Παγκορασίδων κατέκτησε φέτος την 4η θέση στο ομαδικό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε στον Κορυδαλλό στις 10-11 Ιουνίου πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση και κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της και την επόμενη χρονιά στον δυνατό και τελευταίο όμιλο. Ατομικά η Ρεϊζάκη Βασιλική κατέκτησε την 2η Θέση στο Σύνθετο Ατομικό , ενώ στέφθηκε χρυσή Πρωταθλήτρια στη Δοκό και κατέλαβε την 3η θέση στο Άλμα. Η Στρατουδάκη Μαρία κατέλαβε την 6η θέση στο Σύνθετο ατομικό και την 3η θέση στην Δοκό , η Μπόκου Αντωνία κατέλαβε την 8η θέση στο Σύνθετο Ατομικό και είχε την 3η καλύτερη βαθμολογία στο έδαφος, η Ζαχαρίου Σοφία στην κατηγορία των μεγάλων κατέλαβε την 6η θέση , ενώ ήταν 5η στο δίζυγο τη Δοκό και το έδαφος, η Καλατζάκη Ελεάννα κατέλαβε την 10 η θέση στο Σύνθετο ατομικό. Ακόμα οι μικρές Μαζανάκη Μαριλένα και Χαβρέ Ελπίδα πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους και άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Στην κατηγορία Νεανίδων βραβεύτηκε η Κουντουρόγιαννη Χρυσή που συμμετείχε φέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και με τις θέσεις που κατέλαβε 9η στη Δοκό και 10η στο Άλμα απέδειξε ότι και μεγαλύτερες σε ηλικία αθλήτριες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν κάνοντας προπόνηση κάτω από άνισες συνθήκες σε σχέση με αθλήτριες της Αθήνας και της Θεσ/νίκης,έχοντας αγάπη και επιμονή για αυτό που κάνουν και την σωστή καθοδήγηση. Το τμήμα της ενόργανης Γυμναστικής που έχει προσφέρει μεγάλες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια με κορυφαία την κατάκτηση πέρσι της 2ης θέσης στο Ομαδικό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, συνεχίζει να παράγει πρωταθλήτριες και έχει μια καλή μαγιά και για τα επόμενα χρόνια μιας και γίνεται επιλογή αθλητριών από τις ακαδημίες και εντάσσονται στο προαγωνιστικό τμήμα για να προετοιμαστούν για την αγωνιστική ομάδα εφόσον διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα.

Στο Τραμπολίνο βραβεύτηκε ο Λεονιδάκης Γιώργος που συμμετείχε στον προκριματικό αγώνα Δ΄Περιφέρειας που έγιν στο Ηράκλειο και στο αγώνισμα του διπλού μίνι τραμπ κατέλαβε την 3η θέση και πανελλήνια κατετάγη 16ος.

Στην Ακροβατική Γυμναστική βραβεύτηκαν οι αθλήτριες Ποντικάκη Αλεξία, Σκαμνάκη Ελευθερία και Μαρακάκη Μιχαέλα που κατέλαβαν την 10η θέση στην Τριάδα Ε΄κατηγορίας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Γυμναστικής όπου ο ΚΥΔΩΝ συμμετείχε για πρώτη φορά στην Ιστορία του με αθλήτριες. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση και δείχνει γιατί ο Α.Ο.ΚΥΔΩΝ θεωρείτε ως ένα από τα κορυφαία επαρχιακά σωματεία μιας και είναι ένας από τους λίγους συλλόγους που καλλιεργούν αγωνιστικά τρία από τα αθλήματα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας έχοντας μάλιστα προταγωνιστικό ρόλο σε όποιον αγώνα συμμετέχει.

Οι προπονήσεις των Αγωνιστικών τμημάτων συνεχίζονται ενώ τα τμήματα των ακαδημιών θα αρχίσουν στις 1 Σεπτεμβρίου.

Top