You are here
Home > Βενιζέλεια > 71ος Βενιζέλειος δρόμος – Δρόμος της πόλης «ΙΚΑΡΟΣ 2019»

71ος Βενιζέλειος δρόμος – Δρόμος της πόλης «ΙΚΑΡΟΣ 2019» 

Αγώνες αφιερωμένοι στη μνήμη του εθνάρχη Ελευθερίου Κ. Βενιζέλου

 

Διοργάνωση:    Αθλητικός Όμιλος Χανίων «Ο ΚΥΔΩΝ»

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων – ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ – ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ – Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελ. Κ. Βενιζέλος» – ΕΑΚ Χανίων – Τμήμα Τροχαίας Χανίων – Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ. – Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χανίων – Με την στήριξη του Τμήματος Αθλητικού Τουρισμού της Γ.Γ.Α.

 

ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 19 Μαΐου 2019

ΕΚΚΙΝΗΣΗ:  Εθνικό Στάδιο Χανίων

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:

  • 09.30  71ος Βενιζέλειος Δρόμος
  • 11:00  Δρόμος της πόλης «ΙΚΑΡΟΣ 2019»

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Εθνικό Στάδιο Χανίων

  • ΔΙΑΔΡΟΜΗ 71ου ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ: Εθνικό Στάδιο Χανίων – Ελ. Βενιζέλου –Ακρωτηρίου – Τάφοι Βενιζέλων – Ακρωτηρίου – Ελ. Βενιζέλου – Εθνικό Στάδιο Χανίων (10.000 μ.). ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Στο μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν 3 σταθμοί εφοδιασμού με νερό: στον Κατσαμπά, στο μνημείο του σμηναγού Κ. Ηλιάκη και στους Τάφους των Βενιζέλων.
  • ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΡΟΜΟΣ της ΠΟΛΗΣ «ΙΚΑΡΟΣ 2019»: Εθνικό Στάδιο Χανίων – Ελ. Βενιζέλου – Μνημείο πεσόντων ΙΚΑΡΩΝ (βίλα Κούνδουρου) – Ελ. Βενιζέλου – Εθνικό Στάδιο Χανίων (2.300μ.).

Στον τερματισμό κάθε αγώνα θα υπάρχουν νερά και χυμοί για όλους τους συμμετέχοντες.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Το παράβολο συμμετοχής για τον Βενιζέλειο Δρόμο είναι 5€. Για τον δρόμο πόλης «Ικαρος» η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

ΠΑΡΟΧΕΣ:

  • Οι 300 πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή στην κλασσική διαδρομή των 10.000 μ. θα εφοδιαστούν από τους διοργανωτές με ηλεκτρονικό τσιπ για την καταμέτρηση του χρόνου τους.
  • Τροφοδοσία με νερά κατά την διαδρομή.
  • Υγειονομική κάλυψη αγώνα
  • Αθλοθετήσεις με κύπελλα και μετάλλια για τους τρείς πρώτους κάθε κατηγορίας, καθώς και οι πρώτοι της γενικής κατάταξης, εξαιρουμένων των ηλικιακών κατηγοριών. Στον δρόμο πόλης «Ικαρος» θα υπάρχουν οι κατηγορίες: Δημοτικών (αγόρια – κορίτσια), Γυμνασίων (αγόρια – κορίτσια) και Γενική (άνδρες – γυναίκες).

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής και για τις δύο διαδρομές, θα μπορούν να γίνουν με φυσική παρουσία το Σαββάτο 18/5 στα γραφεία του Α.Ο. ΚΥΔΩΝ στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, από τις 12.00 – 18.00.

Για την διαδρομή των 2.300 μ. μπορούν να γίνονται δεκτές συμμετοχές και την Κυριακή 19/5 έως τις 9:30 το πρωί στην Γραμματεία των αγώνων.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ:

Για την ομαδική συμμετοχή σχολείου πρέπει ένας αρμόδιος εκπαιδευτικός της σχολικής μονάδας να καταθέσει μέχρι την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 στο email του Συλλόγου aokydon@otenet.gr μια λίστα με τα ονόματα και την τάξη που πηγαίνει ο κάθε μαθητής – μαθήτρια συμμετέχων. Οι ομαδικές σχολικές συμμετοχές θα παραλάβουν τιμητικό δίπλωμα προς την σχολική μονάδα, η οποία θα εντάσσεται αυτόματα στο δίκτυο σχολείων της διοργάνωσης «Τρέχω για τον ΒΕΝΙΖΕΛΟ».

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Υπεύθυνη Δήλωση για θέματα υγείας

Η συμμετοχή κάθε παιδιού γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του γονέα ή κηδεμόνα του και με μια υπεύθυνη δήλωση που θα δοθεί στο σχολείο και θα παραμείνει εκεί έως το πέρας της διοργάνωσης. Στην δήλωση να αναγράφεται ότι επιτρέπεται στο παιδί η συμμετοχή στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Η παραλαβή όλων των συμμετοχών θα γίνει το Σάββατο 17 Μαΐου στα γραφεία του Α.Ο. Κύδων στο Εθνικό Στάδιο από γραφεία του Α.Ο. ΚΥΔΩΝ από τις 12.00 – 18.00 όπου θα καταβάλλεται και το ποσό των 5€ για την παραλαβή του αριθμού. ΜΟΝΟ οι συμμετέχοντες εκτός Νομού Χανίων θα παραλάβουν την συμμετοχή τους από τα γραφεία του Α.Ο. Κύδων, την ημέρα του αγώνα, στο Εθνικό Στάδιο Χανίων από τις 8.00-8.30.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Οι  αθλητές και αθλήτριες πρέπει να έχουν εξεταστεί  πριν από τους αγώνες από ιατρό, με δική τους ευθύνη και πρωτοβουλία, για να διαπιστωθεί εάν μπορούν να αγωνισθούν χωρίς κίνδυνο της υγείας τους.

Οι δρομείς και οι γονείς των παιδιών, εάν πρόκειται για ανήλικο, μαζί με τη δήλωση συμμετοχής θα υπογράφουν και υπεύθυνη δήλωση, ότι οι συμμετέχοντες έχουν εξεταστεί ιατρικώς και αναλαμβάνουν επίσης την ευθύνη για ό,τι συμβεί στον δρομέα, τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και μετά το τέλος του αγώνα και έχει σχέση με θέματα υγείας.

Σε κάθε περίπτωση όμως, για τα θέματα υγείας αυτών των αθλητών – τριών, αλλά και για ότι συμβεί και οφείλεται σε έλλειψη ιατρικού ελέγχου, είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι οι αθλητές, αλλά και ο νόμιμος εκπρόσωπος τους (για τους ανηλίκους) και σε καμιά περίπτωση οι οργανωτές.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα  με τους κανονισμούς στίβου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ 71ου ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ:

Στους 3 πρώτους νικητές και νικήτριες καθώς επίσης και στους τρεις πρώτους άνδρες και γυναίκες των ηλικιακών κατηγοριών -30, -40, -50, -60, και >60 θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλια και διπλώματα. Σε όλους τους αγωνιζόμενους θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και αναμνηστικό πήλινο μετάλλιο συμμετοχής.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ αγώνα ΔΡΟΜΟΣ της ΠΟΛΗΣ «ΙΚΑΡΟΣ 2019»:

Στους 3 πρώτους νικητές και νικήτριες κύπελλο, μετάλλια και διπλώματα.

 

Top